Tesla Optimus Yeni Güncelleme: İnsan Gibi Koşan Robot Sosyal Medyayı Salladı | Gamesfrm.com
Moderatör Alımları
Reklam Alanı   Reklam Alanı
Meyhane2   Reklam Alanı

Tesla Optimus Yeni Güncelleme: İnsan Gibi Koşan Robot Sosyal Medyayı Salladı

Eagle

Gelecek Güzel Günler...
Yönetici
Haber Editörü
Grafiker
Tesla, insansı robot projesi Optimus için yeni bir performans videosu paylaşarak teknoloji dünyasında yine gündem olmayı başardı. X (Twitter) üzerinden yayımlanan kısa video, robotun laboratuvarda insan yürüyüşünü andıran doğal bir koşu hareketi sergilediğini gösteriyor. Bu görüntüler sosyal medyada hem hayranlık hem de tedirginlik uyandırdı.

Optimus’un Yeni Yeteneği: İnsan Benzeri Koşu

Tesla’nın paylaştığı son görüntüler, robotun özellikle denge, hız kontrolü ve adım koordinasyonu konusunda ciddi bir yol kat ettiğini ortaya koyuyor.
Önceki sürümlerde daha çok yürüyüş, kavrama ve temel duruş çalışmaları bulunan Optimus, artık çok daha akıcı bir şekilde hareket edebiliyor.

Robotun en dikkat çeken yanı, bacak ve kalça eklemlerinin artık insan adımlarına çok daha yakın bir ritimde çalışması.

Optimus’un Teknik Özelliklerinde Dikkat Çeken Detaylar

Tesla’nın resmi bilgilendirmesine göre Optimus oldukça ileri seviyede donatılmış durumda:

• Boy: 180 cm
  • Ağırlık: 73 kg
  • Batarya kapasitesi: 2,3 kWh
  • Enerji tüketimi:
    • Dinlenme: 100 W
    • Yürüyüş: 500 W
  • Hareket serbestliği:
    • Vücut: 40+ eklem hareketi
    • Eller: 11 serbestlik derecesi
Bu teknik tablo, robotun hem uzun çalışma sürelerine hem de insan benzeri hareket kabiliyeti için gerekli esnekliğe sahip olduğunu gösteriyor.

Mayıs 2023 – Aralık 2025 Arasındaki Gelişim

Tesla’nın paylaştığı 8 saniyelik bölünmüş ekran videosu, Optimus’un gelişimini gözler önüne seriyor.
İlk bölüm 2023 yılındaki kaba yürüyüş hareketlerini içerirken, ikinci bölüm 2025 versiyonunun çok daha doğal, dengeli ve akıcı bir koşu performansı sunduğunu gösteriyor.

Aradaki fark öyle büyük ki sosyal medya kullanıcıları videoyu “robot evrimi” şeklinde yorumladı.

Seri Üretim İçin Geri Sayım Başladı

Tesla CEO’su Elon Musk, Optimus’un henüz geliştirme aşamasında olduğunu ancak yakın zamanda seri üretime gireceğini açıkladı.
Tahmini fiyat ise: 20.000 – 30.000 dolar.

Musk ayrıca gelecekte robotların üretim hattında diğer robotların üretimini üstlenebileceğini, yani insan müdahalesinin minimuma ineceğini iddia ediyor. Bu açıklama, bazı kesimlerde heyecan yaratırken bazı kullanıcılar için de “iş güvencesi” tartışmalarını yeniden başlattı.

Optimus’un Gelişimi Neyi Gösteriyor?

Bu gelişme, sadece Tesla için değil, genel olarak robotik ve yapay zeka teknolojileri için önemli bir dönüm noktası olabilir.
İnsansı robotların:

• Fabrikalarda
  • Lojistikte
  • Güvenlik alanlarında
  • Ev içi yardımcı olarak
kullanılması artık çok daha yakın bir gelecekte mümkün görünüyor.

mnLy

Moderatör
Moderatör
Bu hızlanma beni hem şaşırttı hem korkuttu. Böyle adım atan robot görmemiştim.

Anka

Seviye 11
Üye
Optimus'un gelecekte fabrikalarda çalışacağına kesin gözüyle bakıyorum. İnsan iş gücü azalacak gibi.

CieL

Seviye 9
Üye
Videodaki akıcılık cidden etkileyici. 2023 hâline bakınca yıllar arası fark inanılmaz.

KaRuS

Seviye 10
Üye
Bana biraz ürkütücü geliyor. Bu robotları kim kontrol edecek?

fb.1907

Asistan
Asistan
Tartışmayın arkadaşlar, teknoloji gelişiyor. Kaçınılmaz bu. Adaptasyon şart.

MeLody

Seviye 9
Üye
Abi bu resmen koşuyor ya… Filmler gerçek oluyor.

xTunaHAN

Seviye 8
Üye
Elon Musk bu gidişle robot iş gücünü sektör standardı yapacak.