Türkiye’nin yerli otomobil markası TOGG, elektrikli araç pazarındaki dengeleri yeniden şekillendirmek için yeni hamlelerini birer birer ortaya koyuyor. Uzun süredir konuşulan B segment premium SUV modeli, uygun fiyatı ve finansman desteğiyle sınıfının en erişilebilir seçeneklerinden biri olacak gibi görünüyor.
Şu anda piyasada 1 milyon TL’ye 12 ay %0 faiz veren ikinci bir marka bulunmuyor. Bunun üzerine 1.5 milyon TL için 36 ay düşük faiz imkânı da eklenince, yerli marka ciddi bir avantaj yaratmış durumda.
Bu nedenle birçok kullanıcı, TOGG’un finansman politikası sayesinde premium SUV sahibi olma fırsatını daha ulaşılabilir buluyor.
Elektrikli araç piyasasında B-SUV fiyatları genelde 1.4 milyon TL’den başlıyor. Ancak TOGG burada oyunun kurallarını değiştirmeye hazırlanıyor.
Firmaya yakın kaynaklara göre, bu model için de yüksek oranlı finansal destek planlanıyor. Bu sayede:
Üretim kapasitesini büyütmek ve teslimat sürelerini kısaltmak.
Hem T10X hem de T10F için üretim hızlandırılırken, yeni B-SUV modelinin de önümüzdeki iki yıl içinde tanıtılması bekleniyor.
Boydan boya uzanan dev ekranlı kokpit tasarımı.
Bu tasarımın yeni B-SUV modelinde de korunacağı, hatta daha kompakt bir kabine uyarlanacağı düşünülüyor.
TOGG’un Avantajlı Finansman Politikası
TOGG’un en dikkat çeken noktası yalnızca araç fiyatları değil; aynı zamanda rakipsiz finansman seçenekleri sunması.Şu anda piyasada 1 milyon TL’ye 12 ay %0 faiz veren ikinci bir marka bulunmuyor. Bunun üzerine 1.5 milyon TL için 36 ay düşük faiz imkânı da eklenince, yerli marka ciddi bir avantaj yaratmış durumda.
Bu nedenle birçok kullanıcı, TOGG’un finansman politikası sayesinde premium SUV sahibi olma fırsatını daha ulaşılabilir buluyor.
B-SUV: TOGG’un En Uygun Fiyatlı Modeli Olacak
TOGG, ilk tanıtımlarında C-SUV T10X ve C sedan T10F modellerinin ardından B-SUV segmentine giriş yapacağını açıklamıştı.Elektrikli araç piyasasında B-SUV fiyatları genelde 1.4 milyon TL’den başlıyor. Ancak TOGG burada oyunun kurallarını değiştirmeye hazırlanıyor.
Beklenen fiyat aralığı:
- 1.000.000 TL – 1.200.000 TL
Finansman Seçenekleri Asıl Farkı Yaratacak
TOGG’un yeni B-SUV modelinin en güçlü kozu yine finansman olacak.Firmaya yakın kaynaklara göre, bu model için de yüksek oranlı finansal destek planlanıyor. Bu sayede:
- Elinde düşük peşinat bulunan kullanıcılar
- Uygun faizle ödeme planı arayanlar
- Premium bir elektrikli SUV’a geçmek isteyenler
TOGG Üretim Hattında Yoğun Tempo
Markanın mevcut hedefi net:Üretim kapasitesini büyütmek ve teslimat sürelerini kısaltmak.
Hem T10X hem de T10F için üretim hızlandırılırken, yeni B-SUV modelinin de önümüzdeki iki yıl içinde tanıtılması bekleniyor.
TOGG Modellerinin Modern Kokpit Tasarımı
TOGG’un iç mekânında öne çıkan en büyük detaylardan biri ise:Boydan boya uzanan dev ekranlı kokpit tasarımı.
Bu tasarımın yeni B-SUV modelinde de korunacağı, hatta daha kompakt bir kabine uyarlanacağı düşünülüyor.