Reeder Satışlarının İki Katı Kadar Zarar Açıkladı | Gamesfrm.com
🛡️
Moderatör Alımları Başladı
Forum yönetim ekibimize katılmak ister misin? Başvurular şu anda açık.
Başvur
Reklam Alanı   Reklam Alanı
Meyhane2   Reklam Alanı

Reeder Satışlarının İki Katı Kadar Zarar Açıkladı

Eagle

Gelecek Güzel Günler...
Yönetici
Haber Editörü
Grafiker
Katılım
6 May 2018
Mesajlar
3,096
Tepki puanı
186
Konum
Malatya
Türkiye’nin önde gelen teknoloji markalarından Reeder Teknoloji, 2025 yılı ikinci çeyrek sonuçlarını açıkladı. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderilen rapora göre şirket, satışlarının iki katından daha fazla zarar açıklayarak yatırımcılarını şaşırttı.

Reeder 2025 İkinci Çeyrek Rakamları​

Reeder, 2025 yılının Nisan – Haziran döneminde toplam 297,2 milyon TL satış geliri elde etti. Ancak aynı dönemde şirketin net zararı 545 milyon TL olarak kayıtlara geçti. Yani elde edilen gelirlerin neredeyse iki katı tutarında zarar ortaya çıktı.

İlk Yarı Sonuçları: 950 Milyon TL Zarar​

Yılın ilk 6 ayına bakıldığında ise tablo daha da dikkat çekici. Reeder’in 2025’in ilk yarısında cirosu 842,4 milyon TL olurken, net zarar 950 milyon TL seviyesine ulaştı. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde şirketin cirosu 1,26 milyar TL, zararı ise 827 milyon TL olarak açıklanmıştı.

Bu rakamlar, şirketin satış gelirlerinin düşerken zararlarının artmaya devam ettiğini gösteriyor.

Şirketin Stratejisi: Elektrikli Araç ve Yeni Telefonlar​

Reeder, finansal kayıplara rağmen yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Şirketin faaliyet raporunda, elektrikli araç üretimi ve yeni akıllı telefon modelleri ile büyümeyi sürdürme hedefi öne çıkıyor.

CEO Uygar Saral, özellikle şirketin geliştirdiği ReeV Fancy elektrikli araç için üretim kapasitesinin artırılacağını belirtti. Ayrıca yapay zekâ tabanlı yeni ürünlerle global pazarlara açılma planlarının devam ettiğini ifade etti.

Yatırımcılar Ne Düşünüyor?​

Borsa İstanbul’da işlem gören Reeder hisseleri, bu zarar açıklamalarının ardından yatırımcıların dikkatini çekti. Teknoloji yatırımlarına odaklanan şirketin, uzun vadede bu stratejilerin meyvesini verip vermeyeceği ise merak konusu.
 
Üst