Palworld: Domates Tohumları Nasıl Elde Edilir? | Gamesfrm.com
 

Palworld: Domates Tohumları Nasıl Elde Edilir?

Admin

Kurucu
Admin
Haber Editörü
Sosyal Editör
Grafiker
Katılım
2 May 2018
Mesajlar
1,202
Tepki puanı
60
Konum
Muğla
Palworld'ün sürükleyici, aksiyon dolu evreninde, tuhaf, vahşi bir dünyada hayatta kalmanız için Dostlarınızın çok önemli olduğunu göreceksiniz. Elbette, muhteşem manzaraları keşfetmek ve suç örgütleriyle savaşmak önemlidir, ancak arkadaşlarınızı iyi beslemek maceranızın daha az çekici ama yine de hayati önem taşıyan bir parçasıdır.

Kırmızı meyveler ve mantarlar sizi sadece bir yere kadar taşıyabilir ve Dostlarınızın greve gittiğini fark ederseniz, ekibinizin daha besleyici bir yiyecek kaynağına ihtiyacı olabilir. Ancak gelişmiş tohumları elde etmek, yerde yiyecek aramak veya birkaç Tanzee'yi dövmek kadar basit değildir. Bu kılavuz size domates tohumlarını tam olarak nasıl temin edeceğinizi gösterecek.

Domates Tohumları


Domates Tohumları


Palpagos Adaları'ndaki çoğu şey gibi Domates Tohumları da en güvenilir şekilde belirli Dostları yenerek veya yakalayarak elde edilebilir. Listelenen bu Dostların, mutfak maceranızı başlatabilecek tohumları düşürdüğü bilinmektedir.

Broncherry

Broncherry


Broncherry, yapraklı bir sauropod dinozoruna benzeyen bir Çim elementi Pal'dır.

Haritanın Bambu Korusu bölgesinde, Çileci Şelalesi hızlı seyahat noktası (-218, -440) ve Derin Bambu Çalılığı hızlı seyahat noktası (-325, -202) çevresinde bulunabilirler. Bu bölgelerde yaklaşık 20. seviyede ortaya çıkarlar.

Bu dev canavarlar uysaldır ama kışkırtıldıklarında kamyon gibi vururlar.

Dinossom Lux

Dinossom Lux


Dinossom Lux, büyük sarı iki ayaklı dinozorlara benzeyen bir Elektrik elementi Pals'tır. Haritanın Dessicated Desert bölgesinde, Duneshelter hızlı seyahat noktası (353, 351) çevresinde bulunabilirler. Bu bölgelerde yaklaşık 35-40. seviyelerde ortaya çıkarlar.

Dessicated Desert bölgesinde bir Dinossom Lux Alan Alfa bossu da bulunabilir. Bir Alan Alfa Boss'u olarak karşılaşıldığında, Seviye 47'dir.

Tüm Saha Alfa Dostları gibi Dinossom Lux da bir saatlik bekleme süresinin ardından yeniden doğacaktır.

Mossanda

Mossanda


Mossanda, yapraklar ve yosunlarla kaplı dev bir pandayı andıran bir Çim elemanı Pal'dır.

Haritanın Mossanda Ormanı bölgesinde, Mossanda Ormanı hızlı seyahat noktası (230, -118) çevresinde bulunabilirler. Bu bölgelerde yaklaşık 25. seviyede ortaya çıkarlar.

Vaelet

Vaelet


Vaelet, vahşi doğada bulunabilen bir Alan Alfa Boss'udur. Bir Alan Alfa Boss'u olarak karşılaşıldığında Seviye 30'dur.

Tüm Saha Alfa Boss'larında olduğu gibi, Vaelet bir saatlik bekleme süresinin ardından yeniden doğacaktır.

Wumpo Botan

Wumpo Botan


Wumpo Botan, (456, -40) adresindeki vahşi doğada bulunabilecek bir başka Saha Alfa Boss'udur. Bir Alan Alfa Boss'u olarak karşılaşıldığında, Seviye 38'dir.

Tüm Saha Alfa Boss'larında olduğu gibi, Wumpo Botan da bir saatlik bekleme süresinin ardından yeniden doğacaktır.

Düzenli Wumpo Botan, Unutulmuş Ada hızlı seyahat noktasının güneybatısında, (-620, -166) adresindeki 2 No'lu Yaban Sığınağı'nda da bulunabilir.

Domates Tohumları Nereden Alınır


Domates Tohumları Nereden Alınır


Bazen, domatesler ne kadar sulu olursa olsun, dinozorlar ve patronlarla savaşmak çok fazla iş gerektirir. Bu durumda, oyundaki çeşitli Gezgin Tüccarlardan Domates Tohumları da satın alabilirsiniz.

Balıkçı Noktası'ndaki (-479, -744)Gezgin Tüccarlardan biri hem Domates Tohumu hem de Domates taşır. Köyün güneydoğusundaki rıhtımda duran kişidir. Stokları aşağıdaki gibidir:

Domates150 Altın
Domates Tohumları200 Altın

Domates Nasıl Dikilir


Domates Nasıl Dikilir


Ne yazık ki, Dostlarınız bu Tohumları Tencerenizde kavurmaya başlamayacak. Bunları düzgün bir şekilde kullanabilmek için Domates Tarlalarına ekmeniz ve Domates olarak yetiştirmeniz gerekecek.

Domates Tarlalarını üretme teknolojisi yalnızca 32. Seviyede öğrenilebilir, bu da onu oyun ortasında bir tarif haline getirir.

Domates Plantasyonu için tarif aşağıdaki gibidir:

Domates Plantasyonu
  • Pal Sıvıları x5
  • Domates Tohumları x3
  • Ahşap x70
  • Taş x60

Ürün ekme, sulama ve hasat işlemlerinin çoğunu neredeyse kendiniz yapabilecek olsanız da, Stardew Valley değil Palworld oynadığınızı unutmayın! Doğru Pal iş uygunlukları ile Domates yetiştiriciliğinin tarımsal sürecini tamamen otomatikleştirebilirsiniz. Sadece bu Dostları Pal Kutunuza koyduğunuzdan emin olun:

  • Dikim işine uygun ideal Dostlar arasında Petallia (Lv. 3), Broncherry (Lv. 3) ve Lyleen (Lv. 4) bulunur, ancak çoğu Çim Elementi Dostu genellikle oyunun başlarında bu role iyi uyum sağlar.
  • Sulama işine uygun ideal Dostlar arasında Penking (Lv. 2), Surfent (Lv. 2), Azurobe (Lv. 3) ve Jormuntide (Lv. 4) bulunur, ancak çoğu Su Elementi Dostu bu görevi erkenden halledebilir.
  • Toplama işine uygun ideal Dostlar arasında Petallia (Lv. 2), Tombat (Lv. 2), Verdash (Lv. 3) ve Frostallion Noct (Lv. 4) bulunur, ancak çoğu kuş benzeri ve insansı Dost sizi erken başlatabilir.

Not: Domates Tarlasını bir kez işlediğinizde, işlendiği sürece sonsuza kadar Domates üretebilir ve artık Domates Tohumlarına ihtiyacınız olmaz. Tohumlara yalnızca Tarlanın kendisini işlemek için ihtiyacınız vardır.


Domates ile Ne Yapılır


Domates ile Ne Yapılır


Domatesler Palworld'de aşağıdaki iki tarif için kullanılabilir.

Omlet
  • Yumurta x2
  • Domates x1
  • Saldırı gücünü geçici olarak %10 artırır.
Rendrix Yahnisi
  • Rendrix Geyik Eti x1
  • Domates x2
  • Daha uzun süre tok tutar.


Her iki tarif de bir Pişirme Tenceresinde hazırlanabilir. Pişirmenize yardımcı olması için Yakma işine uygun bir Dost atadığınızdan emin olun.
 

Yeni Mesajlar

Üst