MSN’in “Ne Dinliyorum” Özelliği Instagram Notes’a Geldi – İşte Tüm Yenilikler | Gamesfrm.com
Moderatör Alımları
Reklam Alanı   Reklam Alanı
Meyhane2   Reklam Alanı

MSN’in “Ne Dinliyorum” Özelliği Instagram Notes’a Geldi – İşte Tüm Yenilikler

Eagle

Gelecek Güzel Günler...
Yönetici
Haber Editörü
Grafiker
Instagram, 15. yıl kutlamaları kapsamında platforma gelecek yeni özellikleri resmi olarak duyurdu. Açıklanan yenilikler hem içerik üreticiler hem de platformu daha rahat ve özgür kullanmak isteyen sıradan kullanıcılar için oldukça dikkat çekici. Özellikle MSN döneminin efsane “Ne Dinliyorum” özelliğini hatırlatan Spotify–Notes entegrasyonu, sosyal medyada en çok konuşulan yeniliklerden biri oldu.

Aşağıda Instagram’ın duyurduğu bu özellikleri daha detaylı şekilde ele alıyorum.

images

MSN Dönemini Geri Getiren Özellik: Notes’ta “Ne Dinliyorum” Dönemi Başladı

Instagram artık Spotify üzerinden dinlediğiniz müzikleri gerçek zamanlı olarak Notes bölümünde gösterebiliyor.

Bu özellik sayesinde:

• Dinlediğiniz şarkının adı ve sanatçısı,
  • DM kutusunun üst kısmındaki profil fotoğrafınızın üzerinde görünüyor.
Yani yıllar önce MSN Messenger’da kullandığımız “Ne Dinliyorum” özelliğinin modern Instagram versiyonu diyebiliriz.

Özellik otomatik çalışsa da ilk etapta manuel olarak etkinleştirmeniz gerekiyor. Bu da kullanıcıya kontrol imkânı sağlıyor.

Grid Yeniden Sıralama: Profil ızgaranızı tamamen kendiniz düzenleyin

Instagram’ın en çok beklenen yeniliklerinden biri sonunda duyuruldu:
Profil ızgarasındaki gönderileri istediğiniz gibi yeniden düzenleyebileceksiniz.

Bu özellik özellikle:

• İçerik üreticileri,
  • Markalar,
  • Profil estetiğine önem veren kullanıcılar
için büyük bir artı sağlıyor.

Artık kronolojik düzen zorunlu değil. En çok değer verdiğiniz gönderiyi en üste sabitleyebilir, profilinizi daha stratejik, daha estetik bir vitrininiz haline getirebilirsiniz.

Sessiz Paylaşım (Quiet Posting): Takipçilerin akışını doldurmadan içerik paylaşın

Instagram’ın test ettiği bu özellik, sosyal medyada paylaşım baskısını azaltmayı hedefliyor.

Sessiz Paylaşım ile:

• Gönderi profilinizde görünüyor,
  • Ancak takipçilerinizin akışında görünmüyor.
Yani davetsiz bir “bildirim” bombardımanı olmadan paylaşım yapabiliyorsunuz.
Bu, içerik üreticilerin “acaba kötü performans gösterir mi?” stresini azaltan güzel bir yenilik olmuş.

Deneme Reels: İçerikleri önce küçük bir kitleye gösterin

Bu yenilik, özellikle Reels içerik üreticileri için stratejik bir test aracı niteliğinde.

Deneme Reels ile:

• Reels videonuzu geniş kitleye açmadan önce,
  • Sadece küçük ve belirlediğiniz bir test kitlesine gösterebiliyorsunuz.
Instagram’ın açıklamasına göre:

• Testi kullanan içerik üreticilerinin %40’ı daha sık Reels paylaşmaya başladı,
  • %80’i, Reels erişimlerinin önemli ölçüde arttığını gördü.
Bu özellik, içerik üretim sürecini tam anlamıyla “güvenli modda” deneyimleme şansı sunuyor.

Yeni Video Düzenleme Aracı: Edits ile daha profesyonel Reels videoları

Instagram, video düzenleme tarafını güçlendirmek için yeni bir sistem geliştiriyor: Edits.

Bu özellik ile:

• Videoları kırpma,
  • Geçiş ekleme,
  • Ses düzenleme,
  • Efekt uygulama
gibi birçok işlem tek bir ekrandan yapılabilecek.

Tamamen içerik üreticilerin “tek uygulamada tüm ihtiyaçlarımı çözüyorum” diyebilmesi için hazırlanmış bir düzenleme aracı.

Instagram içerik üretimini daha özgür ve eğlenceli hale getiriyor

Instagram, son yıllarda kullanıcılarının en çok şikayet ettiği konulara odaklanmış durumda:

• Paylaşım baskısı
  • Profil estetiği
  • Hikâye ve Reels içeriklerinin performansı
  • Esnek düzenleme araçları
Duyurulan yeni özelliklerle birlikte hem deneyim hem de içerik üretim süreci çok daha özgür, daha yaratıcı hale geliyor.

KaRuS

Seviye 10
Üye
MSN’deki Ne Dinliyorum özelliğini hatırlayan tek ben değilmişim, nostalji yaşattı.

Live Your Life

Seviye 11
Üye
Spotify entegrasyonu güzel ama Apple Music kullananlara haksızlık olmuş.