Mozilla’dan Windows 7 Kullanıcılarına Müjde: Firefox Desteği Uzatıldı | Gamesfrm.com
🛡️
Moderatör Alımları Başladı
Forum yönetim ekibimize katılmak ister misin? Başvurular şu anda açık.
Başvur
Reklam Alanı   Reklam Alanı
Meyhane2   Reklam Alanı

Mozilla’dan Windows 7 Kullanıcılarına Müjde: Firefox Desteği Uzatıldı

Eagle

Gelecek Güzel Günler...
Yönetici
Haber Editörü
Grafiker
Günümüzün hızla değişen teknoloji dünyasında eski işletim sistemlerine verilen destek giderek azalırken, Mozilla kullanıcılarını sevindirecek bir adım attı. Windows 7, 8 ve 8.1 işletim sistemlerini kullananlar için Firefox desteğini 19 Ağustos 2025’e kadar uzattığını duyurdu. Rakiplerinin aksine, Mozilla bu eski sürümlere bir süre daha güncelleme sağlamaya devam edecek.

Firefox, Eski Windows Sürümlerine Altı Ay Daha Destek Verecek​

Mozilla, daha önce yaptığı açıklamada, Mart 2024 itibarıyla eski Windows sürümlerinde Firefox desteğinin sona ereceğini duyurmuştu. Ancak şirketin güncellenmiş sürüm takvimi, bu sürenin en az altı ay daha uzatıldığını gösteriyor.

Bu kapsamda, Firefox’un uzun süreli destek sunan ESR (Extended Support Release) sürümleri olan Firefox 115 ve Firefox 128, güncellemeler almaya devam edecek. Böylece Windows 7, 8 ve 8.1 kullanıcıları güvenlik ve performans iyileştirmelerinden bir süre daha faydalanabilecek.

firefox-scaled.jpg

Son Destek Tarihi Eylül 2025!​

Mozilla, Windows 7, 8 ve 8.1 için desteğin Eylül 2025 itibarıyla tamamen sonlandırılacağını açıkladı. Ancak şirket, Ağustos ayında bu kararı tekrar gözden geçirebileceğini belirtti. Yani, ilerleyen dönemde destek süresinin bir kez daha uzatılması ihtimali bulunuyor.

Firefox Kullanıcıları Ne Yapmalı?​

16 Eylül 2025 itibarıyla Firefox 115 ve 128 ESR sürümleri desteği sona erecek ve kullanıcıların tarayıcılarını Firefox 140 ESR sürümüne yükseltmeleri gerekecek. Ancak bu yükseltme yalnızca daha yeni bir Windows sürümüne geçenler için mümkün olacak. Bu nedenle, eski işletim sistemlerini kullananların daha güncel bir Windows sürümüne geçmeleri öneriliyor.

Mozilla, Kullanıcı Dostu Tavrını Sürdürüyor​

Microsoft ve Google gibi devler, eski Windows sürümlerine desteği çoktan sonlandırmışken, Mozilla’nın bu adımı özellikle eski sistemleri kullananlar için büyük bir avantaj sağlıyor. Güvenlik açıklarının artabileceği bu dönemde, Firefox’un güncellenmeye devam etmesi kullanıcıların daha güvenli bir internet deneyimi yaşamasını sağlayacak.

Eğer hâlâ Windows 7, 8 veya 8.1 kullanıyorsanız, Mozilla’nın sunduğu bu fırsatı değerlendirebilir ve Firefox’u güncel tutarak güvenliğinizi artırabilirsiniz. Ancak uzun vadede daha güncel bir işletim sistemine geçiş yapmanız, internet güvenliği açısından en sağlıklı seçenek olacaktır.