Metin2’de otomatik av (oto av) sistemi, oyunun en pratik özelliklerinden biri olarak öne çıkıyor. Oyunda uzun süre bilgisayar başında kalamıyorsanız, karakterinizi oto ava bırakarak otomatik olarak kasılmasını sağlayabilirsiniz. Ancak bazı oyuncular, oto avda skill basmama veya ekleme hataları ile karşılaşıyor. Bu yazıda, bu sorunun çözümünü adım adım anlatacağız.
C: Oto av sistemi ücretsizdir, fakat karakterin skill ve pot kullanmasını istiyorsanız Otomatik Av paketini marketten almanız gerekiyor.
S: Skill eklerken neden hata alıyorum?
C: Skilleri alt tuşlardan sürüklemeye çalıştığınızda hata alırsınız. C menüsünden sürükleyerek eklemelisiniz.
S: Oto avda skill basmıyor, ne yapmalıyım?
C: Karakterin mavi potu bitmiş olabilir. Pot alıp mana yenileyin.
S: Hangi karakterlerde skill kullanımı önemlidir?
C: Özellikle ninja ve şaman gibi mana kullanan karakterlerde skill basmak kritik öneme sahiptir.
S: Oto av paketini aldıktan sonra hâlâ sorun var, ne yapmalıyım?
C: Skill ekleme yönteminizi ve pot durumunu tekrar kontrol edin. Sorun devam ediyorsa oyun dosyalarını doğrulamak faydalı olabilir.
Oto Avda Skill Eklerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Oto av sistemi kullanılırken, skilleri doğru şekilde eklemek çok önemlidir. Bazı oyuncular, skill ekleme işlemini yanlış yerden yapıyor ve bu da hatalara yol açıyor.- Skilleri yanlış yerden eklemeyin:
Oyunda alt tarafta bulunan 1-2-3-4 veya F1-F4 tuşlarına bağlı skill bölümünden, skilleri sürüklemeye çalışırsanız, oto avda çalışmaz. - Doğru ekleme yöntemi:
- Klavyeden C tuşuna basın ve açılan beceriler menüsünden skillinizi oto av alanına sürükleyin.
- Bu yöntemle skill hatasız bir şekilde çalışacaktır.
Oto Avda Skill Basmıyorsa Ne Yapmalı?
Bazen oto avda skiller eklenmiş olsa bile, karakteriniz skill basmayabilir. Bunun en yaygın nedeni, karakterin mana potunun (mavi pot) tükenmiş olmasıdır.- Eğer çark mavi potu bitmişse, skill kullanımı duracaktır.
- Sorunu çözmek için mavi pot almanız ve karakterin manasını yenilemeniz gerekir.
Özet ve İpuçları
- Skilleri eklerken C menüsünü kullanın. Alt tuşlardan sürüklemeyin.
- Mana potunu kontrol edin. Bitmişse skill basmaz.
- Oto av paketlerini kullanarak skill ve pot kullanımını aktif hale getirin.
- Her zaman skillerin doğru sırada ve yeterli mana ile çalıştığını test edin.
Sıkça Sorulan Sorular (SSS)
S: Oto av tamamen ücretsiz mi?C: Oto av sistemi ücretsizdir, fakat karakterin skill ve pot kullanmasını istiyorsanız Otomatik Av paketini marketten almanız gerekiyor.
S: Skill eklerken neden hata alıyorum?
C: Skilleri alt tuşlardan sürüklemeye çalıştığınızda hata alırsınız. C menüsünden sürükleyerek eklemelisiniz.
S: Oto avda skill basmıyor, ne yapmalıyım?
C: Karakterin mavi potu bitmiş olabilir. Pot alıp mana yenileyin.
S: Hangi karakterlerde skill kullanımı önemlidir?
C: Özellikle ninja ve şaman gibi mana kullanan karakterlerde skill basmak kritik öneme sahiptir.
S: Oto av paketini aldıktan sonra hâlâ sorun var, ne yapmalıyım?
C: Skill ekleme yönteminizi ve pot durumunu tekrar kontrol edin. Sorun devam ediyorsa oyun dosyalarını doğrulamak faydalı olabilir.