Metin2 Granny2.dll Hatası: Nedir ve Nasıl Çözülür? | Gamesfrm.com
🛡️
Moderatör Alımları Başladı
Forum yönetim ekibimize katılmak ister misin? Başvurular şu anda açık.
Başvur
Reklam Alanı   Reklam Alanı
Meyhane2   Reklam Alanı

Metin2 Granny2.dll Hatası: Nedir ve Nasıl Çözülür?

Bozcan

Dc: bozcan63
Yönetici
Haber Editörü
Online oyun severlerin yıllardır vazgeçilmezi olan Metin2, bazen can sıkıcı teknik hatalarla karşılaşılmasına neden olabilir. Bunlardan biri de Granny2.dll hatasıdır. Oyunu açmaya çalıştığınızda bu uyarıyı alıyorsanız, bilgisayarınızın oyunun çalışması için gerekli olan bu önemli dosyayı bulamadığı anlamına gelir. Neyse ki çözümü karmaşık değildir.

Granny2.dll Dosyası Ne İşe Yarar?​

Granny2.dll, Metin2’nin grafik motoru ile ilgili önemli bir bileşendir. Bu dosya eksik veya bozuk olduğunda oyun başlatılamaz ve ekranda “Granny2.dll bulunamadı” gibi hata mesajları belirir.

Adım Adım Granny2.dll Hatası Çözümü​

Aşağıdaki yöntemleri uygulayarak oyununuzu yeniden sorunsuz şekilde açabilirsiniz:

1. Oyun Klasörünü Kontrol Edin​

• Metin2’nin kurulu olduğu klasörü bulun (genellikle C:\Program Files ya da C:\Program Files (x86) dizininde yer alır).
  • Burada granny2.dll dosyasını arayın. Dosya mevcutsa sonraki adıma geçin.

2. System32 Klasörüne Kopyalayın​

• Bulduğunuz granny2.dll dosyasını kopyalayın.
  • Ardından C:\Windows\System32 klasörünü açın ve dosyayı buraya yapıştırın.
  • Eğer 64 bit işletim sistemi kullanıyorsanız, aynı işlemi C:\Windows\SysWOW64 klasörüne de uygulamak iyi olur.

3. Bilgisayarı Yeniden Başlatın​

Dosyayı doğru klasöre yerleştirdikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bu işlem, sistemin yeni dosyayı tanımasını sağlar.

Sorun Devam Ederse Ne Yapmalı?​

Yukarıdaki adımlar sorununuzu çözmediyse:

• Güncel bir antivirüs programı ile bilgisayarınızı tarayın. Zararlı yazılımlar bu dosyayı silebilir veya engelleyebilir.
  • Metin2’yi resmi web sitesinden yeniden yüklemek de eksik veya bozuk dosya sorunlarını ortadan kaldırır.