Meslek Lisesinden Anadolu Lisesine Geçiş Mantıklı mı? | Gamesfrm.com
🛡️
Moderatör Alımları Başladı
Forum yönetim ekibimize katılmak ister misin? Başvurular şu anda açık.
Başvur
Reklam Alanı   Reklam Alanı
Meyhane2   Reklam Alanı

Meslek Lisesinden Anadolu Lisesine Geçiş Mantıklı mı?

peykani

Seviye 9
Üye
Herkese selamlar. Ben 9. sınıf Meslek Lisesi Elektrik-Elektronik Teknolojisi (AMP) öğrencisiyim. Açıkçası okulumdan ve özellikle sınıf ortamından hiç memnun değilim. Sınıf aşırı gürültülü, hocalar ders anlatmaya çalışıyor ama kimse dinlemediği için ders işlenmiyor. Öğretmen uyarınca bile sınıf bir türlü susmuyor. Bu yüzden ders çalışmama rağmen sınavlarda beklediğim notları alamadım.

Aslında hedefim YKS’ye hazırlanıp iyi bir üniversiteye gitmek. Bu yüzden Anadolu Lisesi’ne geçmeyi düşünüyorum. Ortaokulu okuduğum özel okulda hem ortaokul hem Anadolu Lisesi vardı, eğer geçebilirsem oraya gitmeyi planlıyorum. Çevremdeki çoğu kişi “Meslek lisesinde kal, hiç değilse meslek öğrenmiş olursun” diyor ama 11-12’de staj yüzünden sınavlara hazırlanamayacağımı düşünüyorum. Okulda da Anadolu Teknik kısmında Elektrik-Elektronik yok gibi, sadece Makine Teknolojisi görünüyor.

Bu durumda sizce ne yapmalıyım? Aynı durumu yaşayan olduysa özellikle fikirlerini duymak isterim.

Çılgın Türk

Seviye 13
Üye
Elektrik-Elektronik alanında geleceğini görmüyorsan, zorla devam etmenin anlamı yok. Anadolu’da daha sakin bir ortam bulursun ama üniversite için gerçekten düzenli çalışman lazım.

muhendis333

Seviye 9
Üye
Meslek liseleri genel olarak ortam açısından zorlayıcı oluyor. Hedefin üniversite ise geçmek mantıklı ama disiplinli olmazsan hiçbir okul tek başına yeterli değil.

Tugce

Seviye 5
Üye
Ben olsam Anadolu’ya geçerdim. Sonuçta YKS için en önemli şey düzenli ders işlenmesi. Mesleği sevmeden gidersen zaten avantajı da kalmaz.

EfsaneKraL

Seviye 8
Üye
Eğer staj döneminde YKS çalışamam diye endişeleniyorsan, şimdiden adım atman iyi olur. Çünkü gerçekten staj yılı çok yorucu geçiyor.

RevzaN

Seviye 6
Üye
Meslek lisesinin artısı var ama herkeslik değil. Özellikle akademik hedefin varsa Anadolu daha doğru seçim olabilir.

mstdemir

Seviye 6
Üye
Hocam benim kardeşim de senin gibi meslekten Anadolu’ya geçti, “iyi ki geçmişim” diyor. Ortam farkı bile tek başına motivasyonunu artırmıştı.

BlackLord

Seviye 4
Üye
Staj yılında YKS çalışmak pek mümkün değil gibi. İşten çık, dinlen, ders … gün yetmiyor. Buna göre karar ver derim.

Gonca

Seviye 5
Üye
Anadolu Lisesi’ne geçmek için imkanın varken dene. En kötü ihtimal geri dönersin ama en azından şansını denemiş olursun.