Lisede Nakil Almak Mantıklı mı? Kararsızım | Gamesfrm.com
Moderatör Alımları
Reklam Alanı   Reklam Alanı
Meyhane2   Reklam Alanı

Lisede Nakil Almak Mantıklı mı? Kararsızım

Luexan

Seviye 6
Üye
Herkese selamlar, şu an ticaret meslek lisesinde muhasebe bölümünde okuyorum ve 2. dönemin ilk yazılılarına geldik. Açıkçası, bu okula çok fazla ısınamadım. Dersler idare eder ama sınıftaki ortam pek hoşuma gitmiyor. Çoğu kişi dersten geçme konusunda sıkıntı yaşıyor ve sınıfta kalacak gibi görünüyor.

Bugün öğrendim ki, başka bir lisede bilişim teknolojileri bölümünde tek kişilik kontenjan açılmış ve puanım da yetiyor. Üstelik o okul bizimkinden biraz daha yüksek puanlı. Ancak şu an 2. dönem olduğundan, yeni derslere alışmam zor olabilir. Sizce nakil almak mı mantıklı, yoksa bu sene burada devam edip seneye mi geçmeyi düşünmeliyim?

Duygu82

Seviye 2
Üye
Eğer bilişim okumak istiyorsan, en mantıklısı seneye baştan başlamak olur. 2. dönemden geçersen, altyapın olmadığı için dersleri anlamakta zorlanabilirsin. O yüzden acele etmeyip, yeni dönemde başlaman daha iyi olabilir.

Çılgın Türk

Seviye 13
Üye
Bulunduğun okulda kalmak senin için daha rahat olabilir. Sonuçta alışmışsın ve burada bir düzenin var. Nakil alırsan, yeni bir ortama adapte olman gerekecek. Artıları eksileri iyice düşün derim.

Sensei

Seviye 6
Üye
Öğrenci ortamı gerçekten çok önemli. Eğer şu an bulunduğun okulun ortamı seni rahatsız ediyorsa ve ders çalışmanı olumsuz etkiliyorsa, nakil düşünebilirsin. Ama yine de bilişim derslerine adapte olup olamayacağını iyi hesap etmelisin.

Gökkuşağı

Asistan
Asistan
Önceliğin hangi mesleği yapmak istediğine bağlı. Eğer ileride bilişim alanında bir kariyer hedefliyorsan, geçmek senin için uzun vadede daha iyi olabilir. Ama sadece okul ortamından dolayı nakil almayı düşünüyorsan, kararını tekrar gözden geçirmeni öneririm.