LEGO’nun yaratıcılık ve dostluk temalarını ön plana çıkaran yeni oyunu LEGO Voyagers, çıkış tarihiyle birlikte resmi olarak duyuruldu.
Light Brick Studio imzası taşıyan ve Annapurna Interactive tarafından yayımlanacak bu özel yapım, oyuncuları hem görsel olarak büyüleyen hem de iş birliğine dayalı bir maceraya davet ediyor.
Serinin hayranlarının yakından tanıdığı ekip, daha önce LEGO Builder’s Journey ile dikkat çekmişti. Şimdi ise, tamamen iki kişilik bir deneyim sunan yeni macera 15 Eylül 2025 tarihinde tüm büyük platformlarda yerini alacak.
Oyun şu platformlarda oynanabilecek:
Bu yolculuk sırasında yalnızca LEGO parçalarından oluşan benzersiz dünyaları keşfedecek, farklı bulmacaları çözerek hikâyeyi adım adım ilerleteceksiniz.
LEGO Voyagers, diyalog yerine tamamen görsel anlatım ve atmosferik müziklerle ilerleyen bir yapıya sahip. Bu da oyuncuların kendi hayal güçlerini kullanarak hikâyeye anlam katmasına olanak tanıyor.
Yapabilecekleriniz arasında:
Bu özellik sayesinde oyuna sahip olan bir kişi, arkadaşını ücretsiz olarak davet edip birlikte oynayabiliyor.
Böylece yalnızca tek bir kopya ile iki kişi tam macerayı yaşayabiliyor. Bu, özellikle co-op oyun severler için büyük bir avantaj.
Light Brick Studio imzası taşıyan ve Annapurna Interactive tarafından yayımlanacak bu özel yapım, oyuncuları hem görsel olarak büyüleyen hem de iş birliğine dayalı bir maceraya davet ediyor.
Serinin hayranlarının yakından tanıdığı ekip, daha önce LEGO Builder’s Journey ile dikkat çekmişti. Şimdi ise, tamamen iki kişilik bir deneyim sunan yeni macera 15 Eylül 2025 tarihinde tüm büyük platformlarda yerini alacak.
LEGO Voyagers Hangi Platformlara Çıkıyor?
LEGO Voyagers, geniş bir oyuncu kitlesine ulaşmak için neredeyse tüm güncel platformlarda aynı anda çıkış yapacak.Oyun şu platformlarda oynanabilecek:
- PlayStation 5
- PlayStation 4
- Xbox Series X|S
- Nintendo Switch
- PC (Steam ve Epic Games Store)
Hikâye: Terk Edilmiş Bir Uzay Gemisinde Başlayan Yolculuk
Oyuncular, oyunun başında terk edilmiş bir uzay gemisini kurtarmaya çalışan iki yakın arkadaşın kontrolünü üstleniyor.Bu yolculuk sırasında yalnızca LEGO parçalarından oluşan benzersiz dünyaları keşfedecek, farklı bulmacaları çözerek hikâyeyi adım adım ilerleteceksiniz.
LEGO Voyagers, diyalog yerine tamamen görsel anlatım ve atmosferik müziklerle ilerleyen bir yapıya sahip. Bu da oyuncuların kendi hayal güçlerini kullanarak hikâyeye anlam katmasına olanak tanıyor.
Oynanış Dinamikleri ve Görsel Atmosfer
Oyun, detaylı LEGO parça modellemeleri ve fizik tabanlı etkileşimleri ile öne çıkıyor.Yapabilecekleriniz arasında:
- Parçaları birleştirmek
- Zıplamak ve tırmanmak
- Yeni yapılar inşa etmek
- Bulmacaları çözerek ilerlemek
Friend’s Pass ile Tek Kopya, İki Oyuncu Deneyimi
LEGO Voyagers’ın en oyuncu dostu özelliklerinden biri, Friend’s Pass sistemi.Bu özellik sayesinde oyuna sahip olan bir kişi, arkadaşını ücretsiz olarak davet edip birlikte oynayabiliyor.
Böylece yalnızca tek bir kopya ile iki kişi tam macerayı yaşayabiliyor. Bu, özellikle co-op oyun severler için büyük bir avantaj.