Instagram Keşfet Algoritması Nasıl Çalışıyor? Günde Kaç İçerik Atmak Gerekir? | Gamesfrm.com
🛡️
Moderatör Alımları Başladı
Forum yönetim ekibimize katılmak ister misin? Başvurular şu anda açık.
Başvur
Reklam Alanı   Reklam Alanı
Meyhane2   Reklam Alanı

Instagram Keşfet Algoritması Nasıl Çalışıyor? Günde Kaç İçerik Atmak Gerekir?

Fraps22

Seviye 7
Üye
Merhaba arkadaşlar, bir süredir Instagram'da içerik paylaşıyorum ama keşfete düşme konusunda kafamı kurcalayan birkaç nokta var. Daha önce açılmış başlıklara baktım fakat herkes farklı bir şey söylemiş. Kimisi “çok paylaş” diyor, kimisi “fazla atarsan algoritma bozar”, kimisi tamamen şans olduğunu savunuyor. Bu yüzden gerçekten tecrübesi olan arkadaşlardan net bilgi rica ediyorum.

Bumin

Seviye 9
Üye
Benim 30K takipçili bir sayfam var. Günde sınırsız atsan da Instagram’ın “spam” diye bir engellemesi yok. Ama çok paylaşınca izlenme sayısı doğal olarak bölünüyor. Ben genelde günde 1–2 Reels, 5–6 hikaye paylaşınca daha stabil sonuç alıyorum.

GodKiLLeR

Seviye 8
Üye
Benim deneyimim şöyle: Günde 4 Reels attığım dönemlerde keşfet oranım düşmüştü. Şu an 1 ya da 2 video paylaşıyorum, daha iyi gidiyor. Çok paylaşınca algoritmanın kafası karışıyor gibi geliyor.

fb.1907

Asistan
Asistan
Etiket konusunda konuşayım: Aynı etiketleri sürekli kullanınca bazen gömüyor. Ben videonun içeriğine göre 6–10 arası etiket koyuyorum. #keşfet #reels falan hâlâ işe yarıyor ama tek başına mucize yaratmıyor.

MrTufan

Seviye 4
Üye
Bence tamamen şans işi. 3 aydır aynı düzenle paylaşıyorum, bazı videolar uçuyor bazıları 300 izlenmede kalıyor. Algoritma bir gün seviyor, bir gün sallamıyor.

BlackLord

Seviye 4
Üye
Benim kardeş yönetiyor bir sayfa. Kendisi hiçbir sınır koymadan canı ne zaman isterse o zaman Reels atıyor. 12K takipçisi var ve keşfete güzel düşüyor. Etiketlerde ise hep sabit 5–6 tane kullanıyor.

mnLy

Moderatör
Moderatör
Reels tarafında istikrar her şey. Bir gün 5 video atıp bir gün hiç atmazsan algoritma hoşnut olmuyor. 1-2 tane düzenli atmak keşfete daha çok sokuyor.