Türk sinemasının en iddialı projelerinden biri olan “İlk Göktürk: Önsöz”, sonunda izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. HBO Max üzerinden yayınlanacak yapımın ilk tanıtım videosu paylaşıldı ve kısa sürede büyük yankı uyandırdı.
Yönetmen koltuğunda Alper Çağlar oturuyor. Daha önce “Dağ” ve “Börü” gibi başarılı projelerle tanıdığımız Çağlar, bu kez izleyiciyi Göktürklerin kuruluş dönemine götürüyor.
Tanıtım videosunda dikkat çeken savaş sahneleri, dönemin atmosferini yansıtan kostümler, sinematografi ve müzik kullanımı, yerli sinema için yeni bir seviye vaat ediyor.
Fragman, seyircilere destansı savaş sahneleri, yüksek prodüksiyon kalitesi ve tarihî atmosfer sunuyor. Özellikle kılıç sahneleri, kullanılan ışık tonları ve geniş çekimler, filmin büyük bir özenle hazırlandığını gösteriyor.
Ayrıca HBO Max gibi küresel bir platformda yayınlanacak olması, Türk sinemasının dünyaya açılmasında önemli bir adım olarak görülüyor.
Sosyal medyada şimdiden “Türk sinemasının dönüm noktası olabilir” yorumları yapılmaya başlandı.
Eğer proje beklenildiği gibi başarılı olursa, Türk tarihi temalı yapımlar için bir dönüm noktası olacağı kesin.
Henüz kesin bir tarih açıklanmadı, ancak yapımın 2026 yılı içinde HBO Max’te yayınlanması bekleniyor.
Film sadece HBO Max’te mi olacak?
Evet, ilk etapta HBO Max Türkiye platformunda dijital olarak yayınlanacak.
Üçleme olacağı kesin mi?
Evet, yönetmen Alper Çağlar’ın açıklamalarına göre proje üç bölümden oluşacak bir destan serisi olarak planlanıyor.
Çekimler nerede yapıldı?
Filmin büyük bölümü Türkiye’nin çeşitli doğal platolarında ve özel inşa edilen setlerde gerçekleştirildi.
Yönetmen koltuğunda Alper Çağlar oturuyor. Daha önce “Dağ” ve “Börü” gibi başarılı projelerle tanıdığımız Çağlar, bu kez izleyiciyi Göktürklerin kuruluş dönemine götürüyor.
Epik Bir Üçleme: Göktürklerin Kuruluş Hikayesi
Yapım, adını Türk adının geçtiği ilk devlet olan Göktürklerden alıyor. İlk Göktürk: Önsöz, bu destansı devletin kuruluş sürecine odaklanan üçleme serisinin ilk filmi olarak planlanıyor.Tanıtım videosunda dikkat çeken savaş sahneleri, dönemin atmosferini yansıtan kostümler, sinematografi ve müzik kullanımı, yerli sinema için yeni bir seviye vaat ediyor.
Tanıtım Fragmanı: Güçlü Görseller ve Gerçekçi Savaşlar
YouTube’da yayınlanan tanıtımda (aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsinizFragman, seyircilere destansı savaş sahneleri, yüksek prodüksiyon kalitesi ve tarihî atmosfer sunuyor. Özellikle kılıç sahneleri, kullanılan ışık tonları ve geniş çekimler, filmin büyük bir özenle hazırlandığını gösteriyor.
Yerli Sinema İçin Yeni Bir Dönem mi Başlıyor?
Türk sinemasında tarihî yapımlar genellikle sınırlı bütçelerle çekilirken, İlk Göktürk: Önsöz, bu tabuyu yıkmayı hedefliyor. Film, büyük prodüksiyon bütçesi ve uluslararası kalitede çekim teknikleriyle dikkat çekiyor.Ayrıca HBO Max gibi küresel bir platformda yayınlanacak olması, Türk sinemasının dünyaya açılmasında önemli bir adım olarak görülüyor.
Alper Çağlar’dan Beklentiler Yüksek
Alper Çağlar, önceki yapımlarda da millî duyguları güçlü bir sinematik dille işlemişti. Bu projede de tarihi gerçeklikle kurgusal anlatımın bir araya gelmesi bekleniyor.Sosyal medyada şimdiden “Türk sinemasının dönüm noktası olabilir” yorumları yapılmaya başlandı.
İzleyici Ne Diyor?
İlk fragmanın paylaşılmasının ardından YouTube ve sosyal medyada binlerce yorum geldi. Çoğu izleyici, fragmanın kalitesinden ve atmosferinden etkilendiğini söylüyor. Bazıları ise “Türk tarihi böyle anlatılmalıydı” şeklinde düşüncelerini dile getirdi.Türk Destanlarının Sinemadaki Yeni Adresi
İlk Göktürk: Önsöz, yalnızca bir film değil; Türk tarihine, kimliğine ve kültürüne sinematik bir saygı duruşu niteliğinde.Eğer proje beklenildiği gibi başarılı olursa, Türk tarihi temalı yapımlar için bir dönüm noktası olacağı kesin.
Sıkça Sorulan Sorular (SSS)
İlk Göktürk: Önsöz ne zaman yayınlanacak?Henüz kesin bir tarih açıklanmadı, ancak yapımın 2026 yılı içinde HBO Max’te yayınlanması bekleniyor.
Film sadece HBO Max’te mi olacak?
Evet, ilk etapta HBO Max Türkiye platformunda dijital olarak yayınlanacak.
Üçleme olacağı kesin mi?
Evet, yönetmen Alper Çağlar’ın açıklamalarına göre proje üç bölümden oluşacak bir destan serisi olarak planlanıyor.
Çekimler nerede yapıldı?
Filmin büyük bölümü Türkiye’nin çeşitli doğal platolarında ve özel inşa edilen setlerde gerçekleştirildi.