Hikâye Odaklı Oyunları Kavrayamıyorum, Sebebi Ne Olabilir? | Gamesfrm.com
🛡️
Moderatör Alımları Başladı
Forum yönetim ekibimize katılmak ister misin? Başvurular şu anda açık.
Başvur
Reklam Alanı   Reklam Alanı
Meyhane2   Reklam Alanı

Hikâye Odaklı Oyunları Kavrayamıyorum, Sebebi Ne Olabilir?

Okeanos

Seviye 6
Üye
Selamlar arkadaşlar, uzun zamandır hikâye ağırlıklı oyunlara yönelmek istiyorum ama bir türlü hikâyeyi takip edemediğimi fark ettim. Oyun ne kadar övülmüş olursa olsun birkaç saat sonra kopuyorum ve olayları kaçırmaya başlıyorum. Araya başka şeyler mi giriyor, yoksa ben mi yanlış oynuyorum emin değilim. Bu durumu yaşayan veya çözüm önerisi olan var mı? Siz nasıl odaklanıyorsunuz, nasıl daha iyi anlıyorsunuz?

fb.1907

Asistan
Asistan
Telefonu tamamen bir kenara bırak hocam. Oyun oynarken kafanı dağıtacak şeylerden uzak dur, mümkünse kulaklıkla oyna. Alt yazıyı da Türkçe yapmayı unutma, çok fark ediyor.

CriminaL

Seviye 10
Üye
Belki de tür sana hitap etmiyordur. Her hikâyeli oyun aynı tempoda ilerlemiyor. Bazıları hemen sarıyor, bazıları çok yavaş başlıyor. Doğru oyunu bulman gerekebilir.

Live Your Life

Seviye 11
Üye
Heavy Rain veya Beyond Two Souls dene derim. Bölüm bölüm ilerliyor, hem anlatımı hem atmosferi çok net. Takip etmesi çok kolay.

TheEmre

Seviye 9
Üye
Türkçe dublaj veya yama varsa mutlaka kullan. Dil bariyerini ortadan kaldırınca hikâye çok daha akıcı geliyor.

xTunaHAN

Seviye 8
Üye
Oynarken acele etmeyin. Etraftaki notları, diyalogları kaçırmayın. Aslında hikâyeyi tamamlayan şeyler onlar.

muhendis333

Seviye 9
Üye
GTA, Skyrim gibi açık dünya oyunları seni dağıtıyorsa lineer yapımlardan başla. Uncharted, A Plague Tale, Firewatch gibi oyunlarda hikâye akışı çok temizdir.

RomanuL

Seviye 5
Üye
Molalı oyna hocam. Aralıksız 5–6 saat oynayınca bir noktadan sonra beyin yoruluyor. Kısa molalarla ilerlemek daha sağlıklı.

Franco

Seviye 3
Üye
Belki de oyunları çok yorgunken açıyorsundur. İş/okul sonrası göz kapakları düşüyorsa hikâye işlemiyor hocam, ister istemez koparsın.