Eşit Ağırlık Okuyan Biri Biyoloji Tercih Edebilir mi? Grafik Tasarım Hakkında Görüşleriniz | Gamesfrm.com
🛡️
Moderatör Alımları Başladı
Forum yönetim ekibimize katılmak ister misin? Başvurular şu anda açık.
Başvur
Reklam Alanı   Reklam Alanı
Meyhane2   Reklam Alanı

Eşit Ağırlık Okuyan Biri Biyoloji Tercih Edebilir mi? Grafik Tasarım Hakkında Görüşleriniz

DarkShroud

Seviye 8
Üye
Bir konuda kafam çok karıştı. Ben eşit ağırlık bölümünden mezun oldum ama biyolojiye karşı da ciddi ilgim var. Acaba eşit ağırlık mezunları biyoloji bölümünü tercih edebiliyor mu?

Bunun yanında grafik tasarım bölümü de ilgimi çekiyor. Çizim ve özellikle dijital çizime merakım var. Bu bölümü okuyanların iş olanakları nasıl sizce? Yani hangisine yönelmek daha mantıklı olur, tecrübeli arkadaşlardan fikir almak istiyorum.

Ay Peri

Seviye 6
Üye
Eşit ağırlık mezunuysan ama sayısal puanın varsa biyoloji tercih edebilirsin. Sadece EA puanı üzerinden olmuyor, YKS’de MF puanı gerekiyor.
Biyolojiye olan ilgin güzel ama iş imkânı dar. Öğretmenlik veya akademisyenlik dışında çok fazla alan kalmıyor. Grafik tasarım için ise biraz farklı; kamuda atama var ama çok sınırlı. Mesela 2025 KPSS’de 4 kişi atandı ve taban puan 73 civarıydı. Özel sektörde düşünüyorsan diploma şart değil, yetenek ve portföy daha önemli.

Limonen

Seviye 9
Üye
Grafik tasarım okumak istiyorsan önce online araçlarla başlayabilirsin. Canva, Figma gibi siteler sana temel kazandırır. Sonrasında Adobe programlarına geçersen ciddi anlamda iş bulma şansın olur. Ama bulunduğun şehir de önemli. Küçük illerde iş imkanları sınırlı, İstanbul, Ankara gibi yerlerde daha fazla seçenek var.

Ned Stark

Seviye 10
Üye
Biyoloji çok sevilerek yapılacak bir bölüm, ama Türkiye şartlarında mezun olunca iş bulmak biraz sıkıntılı.

fb.1907

Asistan
Asistan
Her iki bölüm de ilgiye bağlı aslında. Eğer gerçekten seviyorsan yap, çünkü sevilmeden yapılan bölüm mezuniyet sonrası hep pişmanlık getiriyor. Ama “iş” odaklı bakıyorsan grafik tasarım biraz daha esnek, çünkü freelance imkanı var.

Lynch

Moderatör
Moderatör
Kardeşim ikisini de bir kenara bırak, zamanını boşa harcama. Yazılım öğren. Hem biyolojide hem de tasarımda iş sıkıntısı büyük. Yazılımda dünya çapında fırsat var.

Kardelen34

Seviye 3
Üye
Benim kuzenim biyoloji okudu, şu an öğretmenlik için formasyonla uğraşıyor. Ama atanma ihtimali düşük. Grafik tasarım ise tamamen yetenek işi, bölümü okusanda fark etmiyor, portföyün iyiyse iş buluyorsun.