EA Steam Oyunlarının Fiyatını Yükseltti | Gamesfrm.com
 

EA Steam Oyunlarının Fiyatını Yükseltti

RuLing

İşsiz Moderatör
Yönetici
Haber Editörü
Sosyal Editör
Katılım
28 May 2018
Mesajlar
3,895
Tepki puanı
222
Konum
Diyarbakır
EA Steam oyunlarının fiyatını yükseltti. Fiyatlandırmalarıyla sürekli eleştiri konusu olan oyun şirketi bu sefer de Steam’de düzenlediği fiyatlarla gündemde.

Sims ve Red Alert gibi serileri çok sevilen Electronic Arts (EA), oyuncular tarafından fiyat politikalarıyla her zaman eleştiri konusu olmuştur. Görünüşe göre EA bu durumu çok da umursamıyor. Çünkü yakın zamanda Steam fiyatlarında ciddi zamlara gittiler.

Zamlar Steam kullanıcılarının gözlemleri sayesinde ortaya çıktı. Reddit’e yorum yapan bir kullanıcı, Birleşik Krallık, Kanada, Avrupa, Brezilya ve Rusya gibi ülkelerdeki fiyat farklarına dikkat çekti. Durum genel olarak incelendiğinde, her para biriminin etkilenmediği ancak bazı ülkelerde, özellikle Euro kullananlarda ciddi farklar olduğu görünüyor. Bunlardan en dikkat çekeni ise 17.99£ olan fiyatı neredeyse iki katına çıkmış olan Sim City 4: Deluxe Edition.

Peki neden EA Steam oyunlarının fiyatını yükseltti? Büyük firmaların indirime girmeden önce fiyatlarını yükselterek sonradan normale çekip indirim yarattığı biliniyor. Etik ve bazı ülkelerde yasal da olmayan bu durum, ülke ve para birimlerine göre ayarsız değişen fiyat etiketlerinin nedeni olabilir. Bunun dışında değişen kurlarla beraber EA, fiyatlarını her ülkelerinde kendilerine göre bir standarda çekmiş olabilir.
 
Üst