Dune: Awakening Türkçe Dil Desteği ile Yola Çıkacak | Gamesfrm.com
🛡️
Moderatör Alımları Başladı
Forum yönetim ekibimize katılmak ister misin? Başvurular şu anda açık.
Başvur
Reklam Alanı   Reklam Alanı
Meyhane2   Reklam Alanı

Dune: Awakening Türkçe Dil Desteği ile Yola Çıkacak

Eagle

Gelecek Güzel Günler...
Yönetici
Haber Editörü
Grafiker
2025 yılının en heyecanla beklenen oyunlarından biri olan Dune: Awakening, çıkışını Türkçe dil desteğiyle yapacağını açıkladı. Frank Herbert’ın ünlü bilim kurgu evreninde geçen bu devasa açık dünya hayatta kalma oyunu, Türk oyuncuları için oldukça önemli bir adım atmış oldu.

Türkçe Dil Desteğiyle Daha Ulaşılabilir

Geçtiğimiz yıllarda Türkçe dil desteği konusunda büyük ilerlemeler kaydedilse de, birçok oyun hala bu konuda eksiklikler barındırıyor. Ancak Dune: Awakening’in bu sorunu ortadan kaldırması, Türk oyuncular için sevindirici bir gelişme. Steam’de yayınlanan resmi sayfasında yer alan bilgilere göre, oyun Türkçe dil desteğiyle beraber sunulacak. Bu, hem yerli oyuncu kitlesi için önemli bir avantaj sunuyor hem de dünya çapında oyun sektörüyle daha fazla etkileşime girme fırsatı veriyor.

capsule_616x353.jpg

Devasa Dünyada Hayatta Kalma Savaşı

Funcom tarafından geliştirilen Dune: Awakening, devasa bir çöl gezegeni olan Arrakis’te geçen bir açık dünya hayatta kalma oyunudur. Kum fırtınaları, dev sandworm yaratıkları ve çölün diğer tehlikeleriyle başa çıkmak, oyuncuları sürekli bir hayatta kalma mücadelesine sokacak. Kaynak toplama, üs kurma ve diğer oyuncularla iş birliği yapma gibi birçok farklı strateji geliştirilmesi gereken bu dünyada, aynı zamanda Dune evreninin politik yapısı da oyun deneyiminin bir parçası olacak. Oyuncular, Atreides veya Harkonnen gibi ünlü hanelerle ittifaklar kurarak daha güçlü hale gelebilecek.

Funcom'dan Yeni Bir Adım

Funcom, Dune: Awakening’in 2025 yılı içerisinde çıkış yapmasını planlıyor, ancak kesin bir tarih henüz açıklanmadı. Oyunun hem görsel hem de oynanış açısından iddialı olması bekleniyor. Dune evreninin zengin hikayesi ve benzersiz atmosferiyle birleşen devasa açık dünya yapısı, oyuncuları etkileyici bir deneyime davet edecek. Türkçe dil desteği ise, bu deneyimi yerli oyuncular için daha erişilebilir kılacak.