Discord Public Sunucu Nedir? [Tüm Detaylar] | Gamesfrm.com
 

Discord Public Sunucu Nedir? [Tüm Detaylar]

Bozcan

Dc: bozcan4
Yönetici
Haber Editörü
Katılım
25 Ocak 2019
Mesajlar
1,374
Tepki puanı
91
Konum
ADANA
Discord oyun, sohbet gibi konular üzerine kurulu bir platformdur. Discordta kendinize göre insanlar bulmak için public sunuculara girersiniz. Public sunucular için yapmanız gereken sadece oranın davet koduna sahip olmanızdır. Konunun devamında detaylar...

discord-1-1280x640.jpg

Discord Public Sunucu Nedir?

Public sunusu belli başlı insanların kimi zaman botçu (discord botu yapan kişi) veya hali hazırdaki botlarla bir sunucu kurup düzen oluşturdukları ortamdır. Her public sunucunun kendine göre bir düzeni vardır. Sen kendine yakın ve ne için girmek istediğine göre oyun, sohbet bunlardan biri ile alakalı birçok public sunucu vardır. Sende en iyisini bulup girebilirsin. Birçok insanın her yaştan kitlenin olduğu devasa ve ya küçük public sunucular vardır.

Discord Public Sunucuları Nasıl Bulurum?

Public sunucuları veya hangi sunucuda kaç kişi kaç ses aktifliğini öğrenmek isterseniz. Stalk.Live veya Codesty bu ikisinden birine kayıtlı olan public sunucuları, oyun sunucularını, yayıncı sunucularının hepsini görebilirsiniz. İstediğiniz sunucuya katılabilirsiniz.

omhxeff.png
54gn3x6.png

Neden Public Sunucular Var?

Genel olarak insanlar farklı kişileri tanımak ister bunun için bir çok yazışma alanı var ama discord bunları sesli oda özelliği sayesinde buluşturuyor kimi zaman bu buluşmalar görüntülü sohbet şeklinde de olabiliyor. Bu durum yani sesli görüşmeler insanlar arasındaki iletişim daha iyi olduğunu düşündükleri için daha çok tercih ettikleri bir seçenektir. Bu sırada devreye public sunucular giriyor. Public Sunucular her kesimden ülkenin veya dünyanın farklı bir yerinde bağlanan insanlar ile konuşma fırsatı sağlayarak arkadaşlıklar kurulabiliyor.


Public Sunucuda İşleyiş Nasıldır?

Her public sunucunun kendine göre bir level sistemi vardır. İlk başta deneme olarak kadroya dahil edilirsiniz. Bu süreç sunucu göre hiçbir şey yapmadan aktifliğinizin ölçüldüğü veya farklı görevleri yapmanızı isteyebilirler. Level atladıkça kadro da daha üst pozisyonlarda yer alırsınız. Bu pozisyonlar size mute, ban, kick, kayıt ve benzeri bir çok şeyin imkanını sunmaya başlayacaktır. Bunlar için bazı sunucularda level atlamanız gereken bir puan baremi vardır veya başka sunucularda ise bu sistem belli zaman aralıklarında yaptığınız işler doğrultusunda bulunduğun levelden bir üstte atlarsınız bu bazı leveller için 1 gün, 3 gün, 1 hafta, 1 ay gibi değişik süre baremleri ile olmaktadır.

Ve üst kadroya geldiğinizde sunucu için önemli kararlar alınırken masaya sizi de dahil ederler bu masaya herkes giremez ama yerinizi almak için o sunucuya kayda değer bir şeyler katmalısınız.
 

Doğu

Seviye 6
Üye
Katılım
24 Ara 2020
Mesajlar
131
Tepki puanı
0
Stalk.live ve codesty girmiş sunucular zaten kaliteli sunucular oluyor
 

Sadi

Seviye 3
Üye
Katılım
17 Şub 2022
Mesajlar
28
Tepki puanı
0
Hızlı büyümek için ekibiniz sağlam olması lazım
 

Con

Seviye 2
Üye
Katılım
21 Tem 2022
Mesajlar
10
Tepki puanı
0
Kaliteli olanlar Codesty de oluyor
 

Karayel

Asistan
Asistan
Katılım
30 Ocak 2019
Mesajlar
356
Tepki puanı
12
Güzel ya bazen public sunucularda eğlence oluyor
 

DeriN

Yönetici
Yönetici
Haber Editörü
Sosyal Editör
Katılım
12 Eyl 2018
Mesajlar
1,197
Tepki puanı
32
Teşekkür :)
 
Üst