Battlefield 6 Secure Boot Hatası Çözümü (2025 Rehberi) | Gamesfrm.com
Moderatör Alımları
Reklam Alanı   Reklam Alanı
Meyhane2   Reklam Alanı

Battlefield 6 Secure Boot Hatası Çözümü (2025 Rehberi)

Eagle

Gelecek Güzel Günler...
Yönetici
Haber Editörü
Grafiker
Battlefield 6 gibi çevrimiçi tabanlı modern FPS oyunlarında güvenlik, oyuncu deneyimi açısından her zamankinden daha önemli hale geldi. EA’in en yeni gözdesi Battlefield 6’yı başlatmaya çalışırken karşınıza “Secure Boot is not enabled” şeklinde bir hata mı çıktı? Panik yapmayın, çözüm oldukça basit!

Bu rehberde, Battlefield 6 secure boot hatası nasıl çözülür?, Secure Boot nasıl aktif edilir? gibi soruların cevaplarını adım adım anlatıyoruz.

images

Secure Boot Nedir ve Neden Gereklidir?​

Secure Boot, Windows 10 ve Windows 11 sistemlerinde BIOS üzerinden aktif edilen bir güvenlik özelliğidir. Amaç, sistem açılırken yalnızca dijital imzası bulunan, güvenli yazılımların çalışmasına izin vermektir.

EA Games, Battlefield 6’da kullandığı EA Anti-Cheat (Javelin) sistemini korumak ve hileleri önlemek amacıyla bu özelliği zorunlu hale getirdi. Yani Secure Boot kapalıysa, oyunu açarken hata almanız kaçınılmaz.

EA tarafından yapılan açıklamada, “Secure Boot özelliği sayesinde oyuncular daha adil bir rekabet ortamında buluşuyor ve kötü niyetli yazılımlar tespit edilerek engelleniyor.” deniliyor.

Battlefield 6 Secure Boot Hatası Neden Olur?​

Bu hatanın temel sebebi, bilgisayarınızda Secure Boot özelliğinin devre dışı olmasıdır. Özellikle daha önce BIOS ayarlarına müdahale ettiyseniz ya da sisteminizi eski BIOS/Legacy modda kurduysanız bu hata karşınıza çıkabilir.

d879ab1b31fe-battlefield-6-twitch-drops.jpg

Battlefield 6 Secure Boot Hatası Nasıl Çözülür?​

Adım 1: Gelişmiş Başlangıç’a Geçin​

1. Ayarlar > Sistem > Kurtarma yolunu izleyin.
  2. “Gelişmiş başlangıç” kısmında Şimdi yeniden başlat butonuna tıklayın.

Adım 2: UEFI Ayarlarına Gidin​

1. Açılan mavi ekranda Sorun Gider seçeneğini seçin.
  2. Ardından Gelişmiş Seçenekler > UEFI Donanım Yazılımı Ayarları yolunu takip edin.
  3. Yeniden başlat diyerek BIOS ekranına geçiş yapın.

Adım 3: BIOS’tan Secure Boot’u Aktif Edin​

1. BIOS menüsünde Boot (Önyükleme) sekmesini bulun.
  2. Secure Bootseçeneğini bulun ve durumunu kontrol edin.
    • Eğer “Disabled” görünüyorsa, üzerine gelip “Enabled” olarak değiştirin.
  3. Değişiklikleri kaydedip BIOS’tan çıkın.

Secure Boot’un Açık Olduğunu Nasıl Kontrol Edersiniz?​

Windows'a döndükten sonra aşağıdaki adımları izleyerek Secure Boot’un gerçekten aktif olup olmadığını görebilirsiniz:

1. Windows + R tuşlarına basın.
  2. Açılan çalıştır kutusuna msinfo32 yazıp Enter’a basın.
  3. Sistem Bilgileri ekranında şu iki ifadeyi kontrol edin:
    • BIOS Modu: UEFI
    • Güvenli Önyükleme Durumu: Açık
Eğer bu iki bilgi doğru görünüyorsa, Battlefield 6 artık Secure Boot hatası vermeyecek.

Hâlâ Aynı Hata Alıyorsanız Ne Yapmalısınız?​

• Anakartınız Secure Boot desteği sunmuyor olabilir. Bu durumda oyunla uyumsuzluk yaşanabilir.
  • Bazı sistemlerde TPM 2.0 gibi başka güvenlik ayarlarının da aktif olması gerekebilir.
  • UEFI değil, Legacy BIOS modu kullanıyorsanız, temiz Windows kurulumu gerekebilir.

Battlefield 6 Secure Boot Hatası Sonrası Ne Değişecek?​

Secure Boot aktif edildiğinde:

• EA Anti-Cheat artık sisteminizi tam olarak tarayabilir.
  • Oyuna girişteki uyarılar ortadan kalkar.
  • Daha güvenli ve hilesiz bir oyun deneyimi elde edersiniz.

Sıkça Sorulan Sorular (SSS)​

❓ Secure Boot aktif etmek bilgisayarıma zarar verir mi?​

Hayır. Secure Boot, bilgisayarın güvenliğini artırır ve işletim sistemine zarar vermez.

❓ Secure Boot kapalıyken başka oyunları oynayabilir miyim?​

Evet, ancak Battlefield 6 gibi bazı oyunlarda bu özellik zorunludur.

❓ BIOS ekranına giremiyorum. Ne yapmalıyım?​

Bazı sistemlerde BIOS’a giriş için farklı tuşlar (Del, F2, Esc) gerekir. Cihazınıza özel tuşu öğrenmek için üretici sitesine bakabilirsiniz.

❓ UEFI moduna geçmek için format atmak zorunda mıyım?​

Eğer sisteminiz şu an Legacy modda kuruluysa, UEFI’ye geçmek için maalesef temiz kurulum yapmanız gerekebilir.

❓ Secure Boot açmak garantiyi bozar mı?​

Hayır. BIOS ayarlarında yapılan bu değişiklik garanti kapsamında bir ihlal değildir.