Apple iPhone 17 Tanıtım Tarihi Belli Oldu: İşte Tüm Detaylar | Gamesfrm.com
🛡️
Moderatör Alımları Başladı
Forum yönetim ekibimize katılmak ister misin? Başvurular şu anda açık.
Başvur
Reklam Alanı   Reklam Alanı
Meyhane2   Reklam Alanı

Apple iPhone 17 Tanıtım Tarihi Belli Oldu: İşte Tüm Detaylar

Eagle

Gelecek Güzel Günler...
Yönetici
Haber Editörü
Grafiker
Apple, teknoloji dünyasının merakla beklediği “Awe Dropping” etkinliğinin tarihini resmen duyurdu. Yeni iPhone 17 serisi ile birlikte gelecek sürpriz cihazların da sahne alacağı etkinlik, 9 Eylül Salı günü Apple Park’ta düzenlenecek ve Türkiye saatiyle 20.00’de başlayacak.

iPhone 17 Serisi Geliyor​

Apple, her yıl olduğu gibi bu Eylül ayında da gözleri üzerine çevirecek. Bu yıl tanıtılacak olan iPhone 17 serisi; iPhone 17, iPhone 17 Pro ve iPhone 17 Pro Max modellerinden oluşacak. En dikkat çeken model ise, ultra ince yapısıyla öne çıkan iPhone 17 Air olacak.

iphone-17-rumours.png

iPhone 17 Air: Apple’ın En İnce Telefonu​

Şirketin bugüne kadar ürettiği en hafif ve ince telefon olacağı açıklanan iPhone 17 Air, 6.6 inç ekran boyutuna sahip olacak. Tek lensli arka kamera, Apple’ın yeni geliştirdiği C1 modem ve minimalist tasarım anlayışıyla fark yaratması bekleniyor. Bu yıl ayrıca iPhone 17 Plus modeli olmayacak, yani Apple yeni stratejisiyle “Air” modelini öne çıkarıyor.

iPhone 17 Pro ve Pro Max: Daha Güçlü, Daha Dayanıklı​

Apple’ın iPhone 17 Pro ve iPhone 17 Pro Max modelleri alüminyum çerçeveli yeni bir kasa tasarımıyla geliyor. Yeniden düzenlenen arka kamera modülü sayesinde özellikle fotoğraf ve video performansında ciddi iyileştirmeler bekleniyor. Ayrıca serinin tamamında A19 ve A19 Pro işlemciler kullanılacak. Tüm modellerde ProMotion ekran teknolojisi artık standart hale geliyor.

Etkinlikte Tanıtılacak Diğer Apple Ürünleri​

Apple, sadece iPhone ile sınırlı kalmayacak. Etkinlikte ayrıca:

• Apple Watch Series 11
  • Apple Watch Ultra 3
  • Apple Watch SE 3

tanıtılacak. Üç yıl aradan sonra ilk defa tüm Apple Watch modelleri aynı anda güncellenecek. Sürpriz olarak ise AirPods Pro 3, yeni HomePod mini ve Apple TV 4K’nın da duyurulabileceği konuşuluyor.

Yazılım Güncellemeleri de Yolda​

Apple, yeni cihazlarla birlikte yazılım tarafında da büyük güncellemeler sunacak. Etkinlikte iOS 26, iPadOS 26, macOS Tahoe ve diğer işletim sistemi güncellemelerinin yayınlanması bekleniyor.

Sıkça Sorulan Sorular (SSS)​

iPhone 17 tanıtım tarihi ne zaman?
Apple, iPhone 17 serisini 9 Eylül 2025 Salı günü Türkiye saatiyle 20.00’de tanıtacak.

iPhone 17 Air modeli hangi özelliklere sahip olacak?
iPhone 17 Air, 6.6 inç ekran, tek lensli arka kamera, Apple’ın yeni C1 modemi ve ultra ince tasarımıyla öne çıkacak.

Bu yıl iPhone 17 Plus modeli çıkacak mı?
Hayır, Apple bu yıl iPhone 17 Plus modelini sunmayacak. Onun yerine iPhone 17 Air modeli geliyor.

Etkinlikte başka hangi cihazlar tanıtılacak?
Yeni iPhone modellerinin yanı sıra Apple Watch Series 11, Ultra 3, SE 3 ve sürpriz olarak AirPods Pro 3, HomePod mini ve Apple TV 4K tanıtılabilir.

Yeni iOS güncellemesi hangisi olacak?
Apple, etkinlikte iOS 26 ve beraberinde iPadOS 26 ile macOS Tahoe’yu da duyuracak.