Aday Öğretmen İki Dil Bir Bavul Film Formu | Gamesfrm.com
🛡️
Moderatör Alımları Başladı
Forum yönetim ekibimize katılmak ister misin? Başvurular şu anda açık.
Başvur
Reklam Alanı   Reklam Alanı
Meyhane2   Reklam Alanı

Aday Öğretmen İki Dil Bir Bavul Film Formu

RuLing

İşsiz Moderatör
Yönetici
Haber Editörü
Sosyal Editör
ADAY ÖĞRETMEN FİLM İZLEME/DEĞERLENDİRME FORMU​

Aday Öğretmenin

Adı Soyadı:

T.C. Kimlik Numarası:

Branşı:

Okul/Kurum-İl/İlçe:

Filmin adı: İki Dil Bir Bavul

Filmin gösterim yılı, süresi ve ülke: 2009, 81 dk, TÜRKİYE

İzlemiş olduğunuz filmin kişisel ve mesleki gelişiminize nasıl bir katkıda bulunduğunu tartışınız:

Türkiye coğrafyasının kanayan yarası "Doğu Sorunu" ya da "Kürt Meselesi" hakkında son yıllarda kayda değer ve cesur yapımlar vizyon şansı buldu. İki Dil Bir Bavul da toplumsal duyarlığı olan ve konuya geniş bir çerçeveden bakabilen filmlerden biri. İki Dil Bir Bavul' da Türk öğretmenin, uzak bir Kürt köyündeki bir yılı, başarıyla sinema perdesine aktarılıyor. Öğretmen Kürtçe bilmez, çocuklar Türkçe. Öğretmen ilk kez gördüğü bu coğrafyada, bir yılını çocuklara Türkçe öğretmekle geçirir. Bir yılın sonunda çocuklar Türkçe öğrenebilecekler mi? İki Dil Bir Bavul, üniversiteden yeni mezun olmuş ve uzak bir Kürt köyüne atanmış Türk öğretmenin bir yılını, onun okula yeni başlayan ve Türkçe bilmeyen çocuklarla yaşadıklarını anlatır. Bir yıl boyunca öğretmenin farklı bir topluluk ve kültür içindeki yalnızlığına, çocuklar ve köylülerle yaşadığı iletişim problemine, çocuklardaki değişime tanık oluruz. Bu süreç boyunca öğretmen ve çocuklar birbirlerini yavaş yavaş tanımaya ve anlamaya başlarlar.
Bir öğretmenin isterse her zorluğun üstesinden geleceğini, şartlar ne olursa olsun bu mesleği yapan herkesin yılmadan usanmadan eğitim vermek için elinden geleni yapabileceklerini gördüm. İster doğu ister batı olsun eğitim almaya herkesin hakkı olduğunu anladım. Bireylerin değişmesi ve üretmesi için eğitimin şart olduğunu anladım.

Aday Öğretmen