Tüm Zamanların En İyi 5 Playstation 1 Oyunu | Gamesfrm.com
 

Tüm Zamanların En İyi 5 Playstation 1 Oyunu

Admin

Kurucu
Admin
Haber Editörü
Sosyal Editör
Grafiker
Katılım
2 May 2018
Mesajlar
1,202
Tepki puanı
60
Konum
Muğla
PlayStation 1 1994 yılında piyasaya çıktığında devrim niteliğindeydi ve sonunda 102 milyondan fazla konsol sattı. Birkaç farklı form faktöründe geldi ve PS1'in kendisine takılabilen bir ekran gibi harika çevre birimlerine sahipti. 3D grafikleri sektörün ön saflarına taşıyan PlayStation 1, bugün sürekli olarak sınırları zorlamaya çalışan bir konsol serisinin başlangıcıydı. Gelin her şeyi başlatan en iyi 5 PlayStation 1 oyununa bakalım!

Final Fantasy VII


Final Fantasy VII


Bunu gerekçelendirmeme gerek var mı? Final Fantasy VII, RPG türünde devrim yaratan bir başyapıt olarak tüm zamanların en iyi PlayStation 1 oyunları arasındaki yerini almıştır. 1997 yılında piyasaya sürülen oyun, video oyunlarında hikaye anlatımını yeniden tanımlamakla kalmadı, aynı zamanda teknik başarıda da yeni standartlar belirledi. Şu anda Super Smash Bros'un bile demirbaşı olan Cloud Strife gibi karakterlerin ikonik statüsü, Final Fantasy VII'nin kalıcı etkisini kanıtlıyor.

Metal Gear Solid


Metal Gear Solid


1998 yılında piyasaya sürülen Hideo Kojima'nın başyapıtı sadece gizlilik-aksiyon türünü yeniden tanımlamakla kalmadı, aynı zamanda video oyunlarında anlatı için yeni bir standart belirledi. Sinematik hikaye anlatımı ve unutulmaz karakterleriyle Metal Gear, oyun anlatılarını eşi benzeri görülmemiş bir seviyeye yükseltti.

Bu oyun olmasaydı, Metal Gear Solid 5, Snake Eater ya da Metal Gear Survive gibi harika yapımlara sahip olamazdık! Sonuncusu bir şaka olabilir, ancak Hideo Kojima bu oyundan sonra bir ev ismi olma yolunda ilerliyordu.

Tony Hawk'ın Pro Skater 2


Tony Hawk'ın Pro Skater 2


2000 yılında piyasaya sürülen bu kaykay başyapıtı, sadece selefi tarafından oluşturulan formülü geliştirmekle kalmadı, aynı zamanda kültürel bir fenomen oldu. Oyunun sezgisel kontrolleri, çeşitli seviye tasarımları ve bir dizi numara yapma özgürlüğü, bağımlılık yapıcı ve keyifli oynanışına katkıda bulundu.

Kaykay alt kültürünün özünü yakalayan bir soundtrack ile artık oyuncuların duyduğu ve hemen bu oyunu düşündüğü belirli şarkılar var. Papa Roach, Rage Against The Machine, Powerman 5000 ve daha fazlası artık hem oyun hem de kaykay tarihinde kalıcı bir demirbaş haline geldi.

Tomb Raider


Tomb Raider


Lara Croft, oyunlarda güçlü ve bağımsız kadın karakterlerin ortaya çıkışını simgeleyen kültürel bir fenomen ve aynı zamanda dünyanın dört bir yanındaki erkekler için poligonal bir seks sembolü haline geldi. Oyunun çığır açan 3D ortam kullanımı, karmaşık bulmacaları ve ilgi çekici platformları tür için yeni bir standart belirledi.

Tomb Raider'ın antik mezarlardan tehlikeli manzaralara kadar uzanan atmosferik seviye tasarımları, oyuncuları büyüleyen bir keşif ve keşif duygusu yarattı. Aksiyon, keşif ve bulmaca çözme karışımıyla Tomb Raider, PlayStation 1'in yeteneklerini sergileyen ve video oyunu tasarımının yörüngesini etkileyen zamansız bir klasik olmaya devam ediyor.

Gran Turismo


Gran Turismo


10 milyondan fazla kopya satan PlayStation 1 için Gran Turismo, konsolun en çok satan oyunudur. Yapımı beş yıl sürdü ki 90'larda bu oldukça çılgıncaydı. Harcanan zamana değdi ve "Tüm Zamanların En İyi 21. Oyunu" unvanını kazandı.

Bugünlerde oyunların geliştirilmesi kolaylıkla beş yıl sürebiliyor. O zamanlar oyununuzu geliştirmek için bu kadar zaman harcamak, ekibin yarış oyunu sahnesini sarsmak için ne kadar kararlı olduğunu gösteriyordu. Gran Turismo o zamanın en gerçekçi yarış oyunuydu ve kendinizi aksiyona kaptırmanızı kolaylaştırıyordu!
 
Üst