Microsoft, Windows 11’in 25H2 güncellemesini resmi olarak kullanıcılarla buluşturdu. Merakla beklenen bu sürüm, önceki güncelleme paketlerine benzer şekilde “etkinleştirme paketi” olarak geliyor. Yani bilgisayarınıza indirip kurmak oldukça hızlı ve pratik. Peki Windows 11 25H2 güncellemesi hangi yenilikleri sunuyor?
Microsoft, işletim sistemini daha güvenli hale getirmek için yapay zekâ destekli güvenlik çözümleri ve gelişmiş tehdit algılama sistemleri entegre etti. Bu sayede hem zararlı yazılımlara karşı daha güçlü bir koruma sağlanıyor hem de olası açıkların daha hızlı tespit edilmesi mümkün hale geliyor.
Windows 11 25H2 Güncellemesi Ne Getiriyor?
Windows 11’in yeni güncellemesi, 24H2 sürümü ile aynı altyapıyı paylaşıyor. Bu nedenle aylık güvenlik yamaları ve özellik güncellemeleri her iki versiyon için de aynı şekilde devam edecek. Ancak 25H2’nin en çok dikkat çeken yanı güvenlik tarafında yapılan büyük geliştirmeler oldu.Microsoft, işletim sistemini daha güvenli hale getirmek için yapay zekâ destekli güvenlik çözümleri ve gelişmiş tehdit algılama sistemleri entegre etti. Bu sayede hem zararlı yazılımlara karşı daha güçlü bir koruma sağlanıyor hem de olası açıkların daha hızlı tespit edilmesi mümkün hale geliyor.
Eski Teknolojilere Veda
Yeni güncellemeyle birlikte Microsoft, uzun zamandır sistemde yer alan bazı eski bileşenlere de veda ediyor. PowerShell 2.0 ve WMIC komut satırı artık Windows 11’de yer almayacak. Böylece sistem daha sade, modern ve güvenli bir yapıya kavuşuyor.Güvenlikte Yeni Standartlar
25H2 sürümü, Microsoft’un Security Development Lifecycle (SDL) politikalarıyla uyumlu şekilde geliştirildi. Bu yaklaşım sayesinde işletim sistemi artık daha dayanıklı bir yapıya sahip. Özellikle iş dünyasında kullanılan bilgisayarlar için bu güncelleme oldukça kritik.Güncellemeyi Nasıl Alabilirsiniz?
Windows 11 kullanıcılarının güncellemeyi almak için yapması gerekenler oldukça basit:- Ayarlar > Windows Update menüsüne gidin.
- “En son güncellemeleri al” seçeneğini aktif edin.
- Güncellemeyi indirdikten sonra cihazınızı yeniden başlatın.