Silkroad Online oyuncularının sıkça karşılaştığı sorunlardan biri, launcher üzerinden “Start” butonuna basılmasına rağmen istemcinin (client) hiç açılmaması ya da launcher üzerinde “Server Offline” hatasının görünmesi oluyor. Bu hata, oyuna giriş yapmayı engellediği için oldukça can sıkıcı. Neyse ki bu problemin çözümü için birkaç kesin yöntem bulunuyor.
Aşağıda, adım adım uygulanabilir çözümleri ve dikkat edilmesi gereken püf noktalarını bulabilirsiniz.
Adımlar:
Adımlar:
Aşağıda, adım adım uygulanabilir çözümleri ve dikkat edilmesi gereken püf noktalarını bulabilirsiniz.
Neden “Server Offline” Hatası Alıyorum?
Bu hatanın ortaya çıkmasının birkaç yaygın sebebi vardır:- Windows Güvenlik Duvarı veya modem üzerindeki firewall bağlantıyı engelliyor.
- Uyumluluk sorunları nedeniyle istemci başlatılamıyor.
- Eksik ya da bozuk oyun dosyaları çalışmayı engelliyor.
- Antivirüs programı Silkroad dosyalarını tehdit olarak algılayıp engelliyor.
Çözüm 1: Windows Güvenlik Duvarını Kapatın
Güvenlik duvarı, çoğu zaman Silkroad Online istemcisinin sunucularla iletişim kurmasını engelleyebilir. Bunu test etmek için geçici olarak devre dışı bırakabilirsiniz.Adımlar:
- Başlat menüsünden Çalıştır penceresini açın.
- wf.msc yazarak Enter tuşuna basın.
- Sol taraftan Windows Güvenlik Duvarı Özellikleri sekmesine girin.
- Etki Alanı Profili, Özel Profil ve Ortak Profil ayarlarının her birinde “Güvenlik Duvarı Durumu”nu Kapalı olarak işaretleyin.
Not: Sadece bilgisayarınız değil, modem veya router üzerinde bulunan güvenlik duvarı da aynı hataya sebep olabilir. Bu yüzden modem arayüzünüze girip firewall ayarlarını kontrol etmeyi unutmayın.
Çözüm 2: Uyumluluk Modunu Değiştirin
Bazı işletim sistemlerinde Silkroad Online istemcisi doğrudan çalışmayabilir. Uyumluluk modu ayarlamak bu problemi ortadan kaldırabilir.Adımlar:
- Silkroad’ın kurulu olduğu klasöre gidin.
- sro_client.exe dosyasına sağ tıklayın.
- Özellikler > Uyumluluk sekmesini açın.
- “Bu programın çalıştırılacağı uyumluluk modu” seçeneğini işaretleyin.
- Açılan listeden Windows 7 seçin ve Uygula > Tamam diyerek ayarı kaydedin.
Diğer Deneyebileceğiniz Yöntemler
- Oyunu yönetici olarak çalıştırın.
- Bilgisayarınızda yüklü olan herhangi bir antivirüs programının oyunun dosyalarını engellemediğinden emin olun.
- Eğer sorun hala devam ediyorsa, tam client kurulumunu yeniden indirip yükleyin.
İpucu: Sorunun Kaynağını Doğru Teşhis Edin
“Server Offline” hatası genellikle bağlantıyı engelleyen güvenlik duvarı, uyumsuz sistem ayarları veya eksik oyun dosyaları nedeniyle ortaya çıkar. Yukarıdaki adımları dikkatli şekilde uyguladığınızda büyük ihtimalle sorun çözülecektir.Öneri: Oyun klasörünüzü farklı bir diske yüklemek veya yönetici yetkileri ile çalıştırmak da çözüm ihtimalini artırır.