Metin2 Otomatik Event Rehberi: Adım Adım Kurulum | Gamesfrm.com
Moderatör Alımları
Reklam Alanı   Reklam Alanı
Meyhane2   Reklam Alanı

Metin2 Otomatik Event Rehberi: Adım Adım Kurulum

Bozcan

Dc: bozcan63
Yönetici
Haber Editörü
Metin 2 sunucunuzda otomatik etkinlikler (eventler) oluşturmak artık çok kolay! Bu rehberde sizlere, Metin 2 Otomatik Event kurulumu ve yönetimi hakkında detaylı bir anlatım sunacağım. Yazımız üç ana bölümden oluşmaktadır: dosya hazırlığı, sunucuya yükleme ve saat kontrolü.

ss_0891c7c232d42dc6e7cca18953c71811c44458a2.1920x1080.jpg

1. Bölüm: Dosya Hazırlığı​

İlk adım olarak FTP programı üzerinden gerekli dosyaları hazırlamalısınız. Biz bu rehberde FileZilla programını kullanacağız.
  1. FileZilla’yı açın ve sunucunuza bağlanın.
  2. Aşağıdaki dizine gidin:
usr/game/share/locale/turkey/quest
  1. Bu klasörde oto_event.lua adında yeni bir dosya oluşturun.
  2. Daha sonra paylaşacağım kodları bu dosyaya yapıştırın ve kaydedin.
Dipnot: Kodları düzenlerken Notepad++ gibi gelişmiş bir metin editörü kullanmanız, hataları önlemek açısından faydalı olacaktır.

2. Bölüm: Sunucuya Yükleme​

Dosyayı hazırladıktan sonra sıra geldi Putty üzerinden sunucuya yüklemeye ve aktif etmeye:
  1. Putty ile sunucunuza giriş yapın.
  2. Aşağıdaki komutu girerek ilgili klasöre gidin:
cd /usr/game/share/locale/turkey/quest
  1. Ardından dosyayı çalıştırmak için:
/qc oto_event.lua

1. Bu işlemden sonra sunucunuzu reboot edin veya oyun içinden GM karakterinizle /reload komutunu kullanın.
Dipnot: Kendi özel eventlerinizi eklemek için set_event_flag ve get_event_flag fonksiyonlarını kullanabilirsiniz.

3. Bölüm: Sunucu Saat Kontrolü​

Otomatik eventlerin doğru zamanlarda başlaması için sunucu saati ile yerel saatiniz uyumlu olmalıdır.

1. Putty ile sunucunuza giriş yapın.
  2. Komut satırına date yazarak sunucu saatini kontrol edin.
Önemli: Eğer saatler uyuşmuyorsa, paylaşacağım yöntemle sunucu saatini değiştirebilirsiniz. Böylece etkinlikler planladığınız saatlerde sorunsuz bir şekilde başlayacaktır.