Bilgisayar veya mobil cihaz kullanırken “İndirme isteği açılamıyor” hatasıyla karşılaşmak, özellikle acil bir dosyayı indirmek istediğinizde oldukça can sıkıcı olabilir. Bu hatanın temel sebeplerinden biri, cihazınızın sunuculara düzgün bir şekilde bağlanamamasıdır. Neyse ki, çoğu zaman bu sorunu DNS ayarlarını değiştirerek çözmek mümkündür.
Google DNS, hızlı ve güvenilir bir çözüm sunar. Google DNS ayarları şunlardır:
“İndirme isteği açılamıyor” hatası çoğunlukla DNS kaynaklıdır. Google DNS’i kullanarak ve yukarıdaki adımları takip ederek bu sorunu kolayca çözebilirsiniz. DNS ayarlarını değiştirmek, sadece bu hatayı düzeltmekle kalmaz, aynı zamanda internet bağlantınızın hızını ve güvenilirliğini artırır.
DNS Nedir ve Neden Önemlidir?
DNS, yani Domain Name System, internet sitelerinin IP adreslerini sizin bilgisayarınızın anlayacağı şekilde çeviren bir sistemdir. Eğer DNS ayarlarınızda bir sorun varsa, bilgisayarınız sunuculara bağlanamaz ve indirme isteği açılamıyor hatası alabilirsiniz.Google DNS, hızlı ve güvenilir bir çözüm sunar. Google DNS ayarları şunlardır:
- 8.8.8.8
- 8.8.4.4
DNS Ayarları Nasıl Değiştirilir?
DNS değişikliği yapmak düşündüğünüz kadar zor değildir. İşte adım adım Windows için DNS değiştirme rehberi:1. Denetim Masasını Açın
Bilgisayarınızda Denetim Masası’na gidin ve Ağ ve İnternet bölümünden Ağ durumunu ve görevleri görüntüle seçeneğine tıklayın.2. Mevcut İnternet Bağlantınızı Seçin
Açılan pencerede internet bağlantınızın üzerine tıklayın. Bu, bağlı olduğunuz ağı ve özelliklerini gösterecektir.3. Özellikler Menüsüne Girin
Bağlantı bilgileri penceresinde Özellikler butonuna tıklayın.4. TCP/IPv4 Ayarlarını Düzenleyin
Liste içerisinden İnternet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4)’ü seçin ve tekrar Özellikler butonuna basın.5. Google DNS’i Girin
“Aşağıdaki DNS sunucu adresini kullan” seçeneğini işaretleyin ve şu adresleri girin:- Tercih edilen DNS sunucusu: 8.8.8.8
- Diğer DNS sunucusu: 8.8.4.4
6. Ayarları Onaylayın
Çıkarken ayarları doğrula seçeneğini işaretleyin ve TAMAM butonuna basın. Artık DNS değişikliği tamamlanmıştır ve hatanın çözülmüş olması gerekir.İndirme Sorunu Devam Ediyorsa Ne Yapmalı?
Eğer DNS değişikliğine rağmen indirme isteği açılamıyor hatası devam ediyorsa:- Tarayıcı önbelleğinizi temizleyin.
- Farklı bir tarayıcı deneyin.
- Antivirüs veya güvenlik duvarı ayarlarınızı kontrol edin.
- Modeminizi yeniden başlatın.
“İndirme isteği açılamıyor” hatası çoğunlukla DNS kaynaklıdır. Google DNS’i kullanarak ve yukarıdaki adımları takip ederek bu sorunu kolayca çözebilirsiniz. DNS ayarlarını değiştirmek, sadece bu hatayı düzeltmekle kalmaz, aynı zamanda internet bağlantınızın hızını ve güvenilirliğini artırır.