Ayrıntılı The Witcher 3: Wild Hunt Rehberi 2020 | Gamesfrm.com
🛡️
Moderatör Alımları Başladı
Forum yönetim ekibimize katılmak ister misin? Başvurular şu anda açık.
Başvur
Reklam Alanı   Reklam Alanı
Meyhane2   Reklam Alanı

Ayrıntılı The Witcher 3: Wild Hunt Rehberi 2020

RuLing

İşsiz Moderatör
Yönetici
Haber Editörü
Sosyal Editör
Oynayış
Witcher 1,2,3 hepsinin yeri bende ayrıdır. Hepsini çok severim ve en az 2 kez bitirdim 1. ve 2. oyunu. Ama 3. oyun, oyun dünyasındaki en iyi oyunlardan birisidir. Bu kadar net. Hikayesi olsun, yan görevleri olsun, oynayışı olsun her şeyiyle mükemmel bir oyun. Birde buna dlc paketleriyle eklenen 2 muhteşem yan hikaye gelince tadından yenmiyor.
Oynayış olarak grafikleri cidden çok üst düzey ve 2020'de çıkan oyunlardan bile daha iyi oynayışa sahip olan bir oyun. Oyunculara kullanılması için çok fazla kaynak verilmiş. İşaretler, bombalar, arbaletler, iksirler, yağlar, kılıçlar ve isterseniz balta bile kullanabilirsiniz (tabi ki tavsiye etmiyorum)
Bunlarla birlikte çok fazla kombolar var. Mesela atılan alanı zehirleyen bombanın üstüne 'İgni basarsanız o alan patlar. Özgürce dünyada gezmenin rahatlığını söylemiyorum bile. İster gidip ana hikayede ilerlersiniz isterseniz de Kızılgöz ile dünyayı dolaşıp kontratlar yapabilirsiniz.

Eksikleri
Her oyunun eksileri vardır. Her oyunda ufak tefek hatalar veya eksiklikler olur. Şimdi ben göze çok çarpan eksiklik ve hatalardan bahsedeceğim
  • 1-Witcher 1 ve 2'de olduğu gibi yetenek ağacında açtığın yeteneği kullanamıyorsun. Yetenek yuvasına koyman gerekiyor ve çok fazla değişik yetenek olmasına rağmen 12 tane yuva var ekstra olarak 4 tane daha ekleniyor tabi fakat dlc almak gerekiyor ki bunun da yettiğini pek söyleyemem.2-Oyun yapılalı 5 yıl oldu ve gayet normal olan bazı yerlerde oyun içi bozulmalar oluyor. Bir tane örnek verecek olursam Atınız ile giderken yokuş aşağı giderseniz(ki normalde oyun atınızla bir yere atlamanıza izin vermiyor) sonra düzlüğe çıkarsanız atınızın ayakları garip bir şekilde havada duruyor(bir süre sonra geçiyor)3-Dövüş efektleri ve stilleri çok sıradan. Ben Witcher'ın ilk oyunundaki dövüş mantığını daha çok beğenmiştim. 3 tane stil var ve onları seçiyorsun. Ağır darbeler, orta darbeler, ve hafif darbeler. Bu bile oyuna çok fazla derinlik katıyordu bana göre fakat Witcher 3'te sadece vur kaç, veya quen basıp gir sonra çık bir daha bas gibi taktiker var. Oldukça sıradan.4-Bütün işaretleri efektif olarak kullanılamıyor. Mesela ben en çok quen'i kullanıyordum bence çoğu kişi de benim gibi yapıyordur. Quen en çok işe yarayanı ama bana saçma geliyor çünkü bir Efsungersen eğer bütün işaretleri efektif kullanman gerekiyor. Oyun bunu sana sunmuyor sen geliştirdiğin üzerine gittiğin yeteneğe göre işaretlerini kullanıyorsun. Mesela ben full Axii'ye gidersem İgni yeterince hasar vurmuyor. Yani siz 5 işareti değil de birisini seçip onu kullanmak zorunda kalıyorsunuz. Bu tabi ki sınırlı yetenek yuvasından kaynaklanıyor. Ben bu sorunu MadSkillz modu[www.nexusmods.com] ile çözdüm. Bu modun nasıl çalıştığını burada açıklamayacağım ama kısaca ne işe yaradığını söyleyeyim. Açtığınız yeteneği yuvaya koymadan kullanmaya yarıyor.
    • Bahsettiğim At Görüntüsü

Tamamen Kişisel Oynayış Tavsiyelerim
  • 1. Kesinlikle 1-2-3 sıralamasını takip edin. Aman 1. oyun çok kötüymüş oynamam olmasın. Çünkü 1-2-3 bağlantılı hikayeler ve oyunu tam olarak anlamak için bitirmeniz gerekir.(Veya videosunu izlemekte bir çözüm)2. Oyunda 'L' tuşuna basın Simya kısmı açılacak ve yapabildiğiniz ne varsa yapın. İlla bir işinize yarar. Mesela ben Sarıasma kuşunu oyun başlarında yaptım Novigraddayken sanırım. Hiç kullanmadım. Oyunun sonlarına doğru ona ihtiyacım oldu ve oraya kadar hiç kullanmadım. Eğer başta yapmasaydım ben orada onu kullanamazdım. O savaşta malzeme bulmak imkansız çünkü.3. Bombalar, arbaletler, sıyrılma, iksir ve işaretler çok önemli. Ben oyunu en kolay modda da bitirdim en zor modda da. En kolay modda bu üstte yazdıklarıma pek gerek olmasa da en zor mod ve bir altını bunlar olmadan bitiremezsiniz.4. Son olarak oynayış tarzınızı belirleyin ve ona göre Efsunger Teçhizatı seçin Size kolaylık olsun diye ne işe yaradıklarını yazayım.(Mastercrafted Halindeki set bonusunu yazmıyorum zaten dlc ile ilgilenenler araştırmış ve okumuş oluyor, Bir sonraki başlık bu konu üzerine)

Tamamen kişisel oynayış tavsiyelerime ek: Triss'i seçin :)

Efsunger Teçhizatları
Kedi Okulu (Feline Set) : Hafif bir zırhtır ve saldırı gücünü arttırır. Bu seti kullanacaksanız yetenek ağacından
'Kedi Okulu Teknikleri' adlı yeteneği açın
Ayı Okulu (Ursune Set) : Ağır bir zırhtır ve canı arttırır. Bu seti kullanacaksanız yetenek ağacından 'Ayı Okulu Teknikleri' adlı yeteneği açın
Griffin Okulu Orta ağırlıkta bir zırhtır ve İşaret şiddetini arttırır. Bu seti kullanacaksanız yetenek ağacından 'Griffin Okulu Teknikleri' adlı yeteneği açın
Kurt Okulu Orta Ağırlıkta bir zırhtır ve üstte gördüğünüz zırhların karışımı gibi bir şey. Eğer herhangi bir şeyin üzerine yoğunlaşmak istemezseniz bu zırh tam size göre. Bu zırh seti sonradan dlc ile çıktığı için (Bedava dlc) bunun için özel bir yetenek yok. Zaten tam olarak bir şeye yoğunlaşmadığı için Olması da zor.
Burada Kurt hariç diğerlerinin showcase'i var
Burada da Kurt Okulu showcase'i var

Videoda gösterilen Mastercrafted Zırhlar Blood and Wine dlc'si ile geliyor. O zırhları dlc olmadan yapmak imkansız. Blood and Wine ile birlikle bu mastercrafted zırhlar dışında Manticore isimli bir zırh var. Burada da onun Lokasyonları ve Showcase videosu var

Diğer zırhların Lokasyonlarını anlatan bir Rehber görmüştüm o rehbere BURADAN ulaşabilirsiniz
Zırhlar soldan sağa Manticore-Griffin-Kedi-Ayı-Kurt (Mastercraft Halleri)

Runeword Sistemi (Heart of Stone'a sahip değilseniz okumanıza gerek yok)
Runeword oyuna Heart of Stone dlc'si ile gelmiş bana göre çokta gerekli olmayan fakat değişik ve hoş gözüken bir mekanik. Birkaç gün öncesine kadar hiçbir bilgim yoktu ve zar zor buldum. Öğrendiklerimi size anlatacağım
Öncelikle dediğim gibi Heart of Stone dlc'sine sahip olmanız gerekiyor sonrasında üstte gösterdiğim yere gitmeniz gerekiyor. Bu bölge Heart of Stone olmadan kapalı. (Velen'in Kuzeydoğusunda)
Buraya gittikten sonra Ofierli bir Rün yazıcısı ile tanışacaksınız. Onunla sohbet ettikten sonra eşyalarının kayıp olduğunu ve toplaması gerektiğini söyleyecek. Bizde yardım edebilirim dedikten sonra 5000 kron gibi bir para vermemiz gerekiyor. Sonrasında yeşim taşı toplama görevi alacağız.
Taşı topladıktan sonra adama gidip taşı veriyoruz ve böylece Artık silahlarımızı Rünleyebiliyoruz.
Tabi 1. seviye amatör rünler bunlar. Bu adam bizden para istemeye devam edecek yanılmıyorsam toplam 30000 kron istiyor. Tabi para verdikçe abimizin ekipmanları da gelişiyor ve bize daha iyi Rünler yapabiliyor.
Bu rünler hakkında aklınızda tutmanız gereken iki konu var. Önceden basmış olduğunuz, Terfi Taşlarının bütün ekstraları gider. Ama bu Rünler size eşsiz özellikler verir ve 3 tane güçlendirme yuvası olmayan hiçbir zırh ve kılıca basamazsınız.
Mesela bu özelliklerden birisi Kılıcınıza basabildiğiniz Korunum Rünü Bu sizden bütün taş güçlendirmelerini alır ama Bileği taşı ve Zırh Tezgahından aldığınız bütün güçlendirmeler asla sona ermez.
Bunun gibi şeyler var. Açıkçası ben kılıcımdaki %15 Dondurma olasılığını değişmem fakat bu fedakarlık kişiden kişiye değişir tabi ki

Son
Witcher hakkındaki hazırladığım kısa rehber bitti. Heart of Stone ve Blood and Wine hakkında çok önemli bir konular dışında konuşmadım. Amacım oyunun ana hikayesi hakkında biraz bilgi vermekti.
Oyunun sonları hakkında bilgi vermekte isterdim ama bunun hakkında zaten bir sürü yazı var. Eğer öğrenmek isteyen olursa diye o rehberlerden birisini BURAYA bırakıyorum.
Sadece sonlarda bir şey hakkında bilgi vermek istiyorum. Blood and Wine'ın sonunda sizin bir malikaneniz oluyor. Bu malikaneye. eğer Yennefer'i seçtiyseniz o Triss'i seçtiyseniz o geliyor. İkisini de seçmezseniz Ciri ve eğer onu da seçmezseniz Dandelion geliyor
Oyun hakkında diyecek o kadar çok artı var ve o kadar fazla övebilirim ki asla oynamadan bilemezsiniz. Oyun dünyasının şu anda bile en iyi oyunlarından birisi ve eminim 4. oyunu çıkınca o oyun en iyisi olacak
İyi oyunlar arkadaşlar