YouTube Premium Nedir ve Nasıl Kullanılır? 2024 Rehberi | Gamesfrm.com

YouTube Premium Nedir ve Nasıl Kullanılır? 2024 Rehberi

Eagle

Gelecek Güzel Günler...
Yönetici
Haber Editörü
Grafiker
YouTube, dünya çapında milyonlarca insanın video içeriklerine erişimini sağlayan popüler bir platformdur. Ancak, platformun sunduğu ek özellikler ve avantajlar, kullanıcı deneyimini bir üst seviyeye taşıyabilir. Bu ek özelliklerin başında ise YouTube Premium gelir. Peki, YouTube Premium nedir ve nasıl kullanılır? İşte bu makalede, YouTube Premium’un tüm detaylarını öğrenebilir ve nasıl kullanacağınızı keşfedebilirsiniz.

YouTube Premium Nedir?​

YouTube Premium, YouTube’un sunduğu bir abonelik hizmetidir ve kullanıcılarına bir dizi özel avantaj sunar. Bu ücretli servis, YouTube’un temel özelliklerini genişleterek daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmayı amaçlar. YouTube Premium’un sunduğu başlıca özellikler şunlardır:

6650f7f0-14b2-11ed-ba7b-70623770e37e

1. Reklamsız İzleme

YouTube Premium aboneleri, videoları reklamsız olarak izleme avantajına sahiptir. Bu özellik, kullanıcıların kesintisiz ve daha keyifli bir izleme deneyimi yaşamasını sağlar.

2. Arka Planda Oynatma

Mobil cihazlarda YouTube Premium kullanıcıları, uygulamayı kapattıklarında veya ekranlarını kapattıklarında bile videolarını dinlemeye devam edebilirler. Bu özellik, müzik dinleme veya sesli içeriklerde oldukça kullanışlıdır.

3. Video İndirmenin Avantajları

YouTube Premium üyeleri, videoları cihazlarına indirip çevrimdışı izleyebilirler. Bu, internet bağlantısının sınırlı olduğu veya olmadan çalıştıkları durumlarda oldukça kullanışlıdır.

4. YouTube Music Premium

YouTube Premium, YouTube Music Premium hizmetini de içerir. Bu özellik, kullanıcılara reklamsız müzik dinleme, müzik indirme ve arka planda oynatma gibi avantajlar sunar.

5. YouTube Originals

YouTube Premium aboneleri, özel olarak üretilmiş YouTube Originals içeriklerine erişim sağlar. Bu içerikler, ünlü içerik üreticilerinin ve yapımcıların sunduğu özel programları ve dizileri içerir.

YouTube Premium Nasıl Kullanılır?​

YouTube Premium’dan tam anlamıyla yararlanmak için, aşağıdaki adımları takip ederek bu hizmete nasıl abone olacağınızı ve kullanacağınızı öğrenebilirsiniz:

1. YouTube Premium’a Abone Olma

• Adım 1: YouTube uygulamasını açın veya YouTube web sitesine gidin.
  • Adım 2: Sağ üst köşede bulunan profil simgesine tıklayın.
  • Adım 3: Açılan menüden “YouTube Premium” seçeneğini bulun ve tıklayın.
  • Adım 4: “Ücretsiz Deneme” veya “Abone Ol” butonuna tıklayarak ödeme bilgilerinizi girin ve aboneliğinizi başlatın.

2. Reklamsız İzleme

Aboneliğiniz onaylandığında, YouTube’daki tüm videoları reklamsız izlemeye başlayabilirsiniz. Herhangi bir videoyu açtığınızda, reklamlar artık görünmeyecektir.

3. Arka Planda Oynatma

Mobil cihazlarınızda arka planda oynatma özelliğini kullanmak için YouTube uygulamasını açın ve videolarınızı başlatın. Uygulamanızı kapattığınızda veya ekranınızı kapattığınızda, video sesini dinlemeye devam edebilirsiniz.

4. Video İndirme

Videoları indirip çevrimdışı izlemek için:

• Adım 1: İndirmek istediğiniz videoyu açın.
  • Adım 2: Video altındaki “İndir” butonuna tıklayın.
  • Adım 3: Videoyu istediğiniz kalite seçeneğinde indirin ve çevrimdışı olarak izleyin.

5. YouTube Music Premium Kullanımı

YouTube Music uygulamasını indirerek, müzik dinleme deneyiminizi genişletebilirsiniz. Aboneliğiniz sayesinde:

• Reklamsız müzik dinleme: YouTube Music uygulamasını açarak reklamsız müzik dinleyebilirsiniz.
  • Çevrimdışı dinleme: Müzik parçalarını indirip çevrimdışı olarak dinleyebilirsiniz.
  • Arka planda oynatma: Uygulamayı kapatsanız bile müzik çalmaya devam eder.

YouTube Premium’un Fiyatı ve Abonelik Planları​

YouTube Premium, genellikle aylık bir abonelik ücreti ile sunulur. Fiyatlandırma bölgelere göre değişiklik gösterebilir, bu yüzden en güncel fiyatları YouTube’un resmi sitesinden veya uygulamasından kontrol etmeniz önerilir. Ayrıca, YouTube Premium bazı bölgelerde aile planları ve öğrenci indirimleri sunmaktadır.

YouTube Premium’un Avantajları ve Dezavantajları​

Avantajlar​

• Kesintisiz İzleme: Reklamsız içerikler ile daha keyifli bir izleme deneyimi.
  • Arka Planda Oynatma: Mobil cihazlarda müzik ve videoların kesintisiz dinlenmesi.
  • Çevrimdışı Erişim: Videoları indirerek internet bağlantısı olmadan izleme.
  • Özel İçerik Erişimi: YouTube Originals içeriklerine erişim.

Dezavantajlar​

• Ücretli Abonelik: Reklamsız içeriklerin yanı sıra aylık bir ücret ödenmesi gerekmektedir.
  • Sınırlı İçerik: YouTube Originals ve bazı diğer içerikler, tüm kullanıcılar için erişilebilir olmayabilir.
YouTube Premium, video ve müzik izleme deneyiminizi önemli ölçüde geliştirebilir. Reklamsız izleme, arka planda oynatma, video indirme ve YouTube Music Premium gibi özelliklerle kullanıcılarına birçok avantaj sunar. YouTube Premium’u kullanarak, daha kesintisiz ve kişiselleştirilmiş bir içerik deneyimi elde edebilirsiniz.

Abonelik planlarını inceleyerek ve yukarıda belirtilen adımları takip ederek YouTube Premium’dan nasıl yararlanabileceğinizi öğrenebilir ve bu hizmetin sunduğu tüm avantajlardan faydalanabilirsiniz.