Minecraft Maden Fırını Yapımı: Adım Adım Kılavuz | Gamesfrm.com
Moderatör Alımları
Reklam Alanı   MT2 Ticaret Sohbet Grubu

Minecraft Maden Fırını Yapımı: Adım Adım Kılavuz

Gökkuşağı

Asistan
Asistan
Minecraft, yaratıcılığınızı sınırsızca kullanabileceğiniz, craft (üretim) sistemine dayalı efsanevi bir oyun. Oyunda pek çok araç ve eşya üretmek mümkün, ancak madencilik yapan oyuncular için en önemli ekipmanlardan biri maden fırınıdır.
Peki, Minecraft maden fırını nasıl yapılır, ne işe yarar ve nerede bulunur? Gelin birlikte öğrenelim.

Make-a-Furnace-in-Minecraft-Step-18.jpg

Minecraft Maden Fırını Nedir?​

Maden fırını, Minecraft’ta sadece eritilebilen cevherleri işlemek için kullanılan özel bir üretim aracıdır. Normal fırına göre iki kat daha hızlı çalışır, bu sayede demir, altın gibi madenleri çok kısa sürede eritmenize imkân tanır.

Ancak, taş, kum veya diğer blokları işleyemez. Yani kullanım alanı sınırlıdır. Yakıt tüketimi normal fırınla benzerdir; sadece işlem süresini kısalttığı için yakıt ihtiyacınız daha hızlı ortaya çıkar.

Minecraft Maden Fırını Ne İşe Yarar?​

• Demir ve altın gibi cevherleri hızlı eritme
  • Madencilik sonrası zamandan tasarruf sağlama
  • Kömür, odun kömürü ve benzeri yakıtlarla çalışma
Önemli Not: Maden fırını her ne kadar hızlı olsa da, hız artışı nedeniyle yakıtı daha hızlı tüketir. Bu yüzden yakıt stoğunuzu dengeli kullanmanız gerekir.

10b0f-16088938860601-800.jpg

Minecraft Maden Fırını Nerede Bulunur?​

Oyun dünyasında bazı köylerde maden fırınlarına rastlamak mümkündür. Genellikle zırhçı gibi belirli meslek grubuna sahip köylülerin iş alanlarında bulunur.
Eğer şanslıysanız, köy keşfederken bu fırınlardan birini hazır şekilde bulabilirsiniz. Ama bulmakla uğraşmak istemiyorsanız, kendi maden fırınınızı üretmeniz her zaman en pratik çözümdür.

Minecraft Maden Fırını Yapımı​

Maden fırını yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler:

• 1 adet normal fırın
  • 5 adet demir külçesi
  • 3 adet düzgün taş
Adım adım yapılışı:

1. Normal Fırın Yapımı
    3×3 üretim masasında ortayı boş bırakın, kalan 8 yuvaya kırık taş yerleştirin.
  2. Demir Külçesi Elde Etme
    Ham demir
    veya demir cevherini normal fırında eriterek demir külçesi elde edin.
  3. Düzgün Taş Üretme
    • Önce kırık taşı normal fırında taş hâline getirin.
    • Sonra bu taşı tekrar fırına koyarak düzgün taş elde edin.
  4. Maden Fırını Üretimi
    Üretim masasında ortadaki kareye normal fırını koyun.
    Fırının üst ve yan taraflarına demir külçelerini, alt kısmına ise düzgün taşları yerleştirin.
    Ve işte maden fırınınız hazır!

Maden Fırını Kullanım İpuçları​

• Demir ve altın gibi değerli madenleri işlemek için ideal.
  • Yakıt tüketimini kontrol altında tutun.
  • Köylerde hazır maden fırınları bulursanız, bunları kırmadan olduğu yerde kullanabilirsiniz.

SSS – Sıkça Sorulan Sorular​

Minecraft maden fırınında hangi eşyalar işlenir?
Sadece eritilebilen cevherler işlenir. Taş, kum gibi bloklar maden fırınında işlenmez.

Maden fırını mı normal fırın mı daha iyi?
Maden fırını daha hızlı çalışır ancak sadece belirli madenler için uygundur. Normal fırın ise çok yönlüdür.

Maden fırınını köylerde bulabilir miyim?
Evet, özellikle zırhçı köylülerin alanlarında maden fırınlarına rastlayabilirsiniz.