Knight Online Ping Nedir, Nasıl Düşürülür? | Gamesfrm.com
 

Knight Online Ping Nedir, Nasıl Düşürülür?

RuLing

İşsiz Moderatör
Yönetici
Haber Editörü
Sosyal Editör
Katılım
28 May 2018
Mesajlar
3,895
Tepki puanı
222
Konum
Diyarbakır
Ping Nedir?

Ping nedir
sorusuna verilecek en kısa ve mantıklı cevap, bağlantı hızı gecikmesi olacaktır. Özellikle çevrimiçi oyun oynarken karşılaştığınız bu değerler, bağlantınızın gecikme süresini size gösterir ve milisaniye cinsinden bizlere sunulur. Pek çok kişi hızlı bir internet bağlantısının sadece yüksek indirme (download) ve yükleme (upload) kapasiteleri ile olduğuna inanır. Fakat Ping her ikisinden de bağımsız bir değerdir.
Kısaca bir örnek ile açıklayacak olursak; hepimizin severek oynadığı PUBG, CS:GO ve Fornite gibi çevrimiçi rekabetçi oyunlarda Ping değerleri çok önemlidir. Bu oyunlar hem bilgisayarınızda hem de tüm oyuncuların ortaklaşa kullandığı ve birbirleri ile etkileşime geçtiği Server yani sunucular üzerinden oynanır. Eğer ping değeriniz düşük ise bu etkileşim çok hızlı olur. Fakat yüksek ise rakipleriniz ile etkileşime geçmeniz çok geç olur.
Örneğin iki rakip oyuncu karşı karşıya birinin Ping değeri 6 ms, diğerinin ise 60 ms. 6 ms ping değerine sahip olan oyuncu rakibini çok yüksek oranla daha önce fark edecek ve diğer oyuncudan daha önce ateş etmeye başlayacak. Çünkü bağlantısında çok düşük bir gecikme süresi var ve tıklama, etrafında dönme gibi hareketler sunucuya diğer oyuncudan daha önce iletilecek. LOL, CS:GO ve PUBG gibi oyunlarda ping düşürme işlemi genel olarak size bağlıdır. Ne demek istediğimi aşağıda açıklayacağım.
Aslına bakarsanız Ping sorunu bu tüm çevrimiçi uygulamalar için geçerlidir. İnternet sayfaları, online oyunlar, videolar vs…
Ping Hızı Nasıl Ölçülür?

Ping nedir sorusuna cevap verdikten sonra gelelim Ping değerlerimizi nasıl öğreneceğimize.
İnternet bağlantınızın gecikme süresini, en popüler çevrimiçi hız testi sitesi olan Speedtest.net üzerinden öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda bir çok ISS hız testi adı altında internet bağlantınızı test etmeye yarayan araçlar sunar. Bu araçlar internetiniz hakkında size detaylı bilgiler sunarlar. Download hızınızı Upload hızınızı ve Ping değerlerini ölçer.
Türkiye’de en çok bilinen siteler ve sayfaları aşağıda listelenmiştir.


Hız Testi Yapmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hız testinden gerçek anlamda ve en doğru verileri almak istiyorsanız aşağıda listelenen açıklamaları yerine getirmeniz gerekmektedir.
  1. Tarayıcınızda sadece hız testi yapacağınız sayfadan başka internet sayfası açık olmamalıdır.
  2. Bilgisayarınız internete data kablosu yani ethernet girişi üzerinden bağlı olmalıdır.
  3. Kablosuz internet (Wi-Fi) bağlantısını kapatınız.
  4. Bilgisayarınızda aktif olarak çalışan diğer uygulamaları kapatınız.
  5. İnternet bağlantısına ihtiyaç duyan akıllı TV, ses sistemi ve diğer cihazlarınızı kapatınız. Sadece test yapmak istediğiniz bilgisayar internete bağlı kalsın.
Yabancı Siteler

Yerli Siteler

Ping Değerleri ve Anlamları

Sahip olduğunuz Ping değerlerinin sizler için ne anlama geldiğini ve çevrimiçi oyunlarda bu değerler ne anlam ifade eder konusuna bir değinelim istedik. Çünkü bir çok oyuncu bu değerlerin ne anlama geldiğini gerçekten bilmiyor ve oyun esnasında sinir krizlerine giriyor.
Kişi kendinden bilir işi ? …
  • 0.1 ms – 10 ms arası: Mükemmel
  • 10 ms – 30 ms arası: Çok İyi
  • 30 ms – 40 ms arası: Başarılı
  • 40 ms – 60 ms arası: Ortalama Değer
  • 60 ms – 80 ms arası: Oynanabilir
  • 80 ms – 100 ms arası: Kötü
  • 100 ms ve üstü: Çok Kötü
Ping değerleri her hız testi yapan sitede birbirine yaklaşık rakamlar ile belirtilir.
Fakat oyunlara girdiğinizde bu değerler muhtemelen çok çok yükselecektir. Ayrıca oyundan oyuna da farklılık gösterecektir. Örneğin evde kullandığım bağlantı hız testinde Ping değerim ortalama 7 ms. PUBG’yi bilgisayardan açtığımda Ping değerim ortalama 80, mobilden açtığımda ise 64. CS:GO ve Fornite değerleri ise 50 ms olarak görünüyor. Bu rakamlar tamamen oyunların sunucuları ile ilgili.


Ping Nasıl Düşürülür?

Önemli Açıklama:
Öncelikle şuna net bir açıklama getirmek istiyorum. Ping değerlerini düşürmek tamamen sizin elinizde olmayabilir. Siz burada yazdıklarımızın belki yarısını gerçekleştirebilirsiniz. Diğer başlıklar İnternet Servis Sağlayıcısı yani ISS ile ve oynadığınız oyunların sunucu düzeltmeleri ile gerçekleştirilebilir.

Eğer sürekli ve her oyunda yüksek ping sorunları yaşıyorsanız önce sorunun kaynağını bulmaya çalışın. Ping sorununun ana kaynağını bulursanız çözüm üretmede de o kadar başarılı olursunuz.
Ping nasıl düşürülür sorusuna maddeler halinde cevap verelim. Öncelikle sizlerin evlerinizde neler yapmanız gerekiyor ondan bahsedelim. Sonrasında ise internet servis sağlayıcınız ve oynadığınız oyunların sunucuları hakkında nasıl bir önlem alabilirsiniz onlara değinelim.
1- Windows ve Ağ Yazılımlarınızın Güncel Olduğundan Emin Olun

Ağa nasıl bağlanırsanız bağlanın, bağlantı kurduğunuz donanımları daima güncel tutun. Bu yazılımlar internet bağlantınızı iyileştirmek ve güvenlik açıklarını gidermek için dönem dönem güncellenirler.
Ağ yazılımlarınızı anakart sürücülerini indirdiğiniz bölümden bulabilirsiniz.
Ayrıca MSI, Asus ve Gigabyte gibi büyük anakart geliştiricileri özellikle oyuncular için tasarlanmış olan anakartlarında Killer Network ve Intel Gigabit Ethernet yongalarını kullanmaktadırlar. Bu yongalar içinde her marka kendi yazılımını geliştirmektedir. Örneğin MSI ve Gigabyte anakartlarında Killer Network Manager yazılımlarını kullanmaktadırlar.


Bu yazılımlar anakart sürücülerini indirdiğiniz alanda bulunmaktadırlar ve ethernet başlığı altından indirilebilirler.
Gelelim bu yazılımların ne işe yaradığına. Oyuncular için anakart üreticileri tarafından geliştirilen bu yazılımlar yüksek veri bağlantısı kullanan League of Legends, PUBG ve Fortnite gibi online rekabetçi oyunlarda veri aktarımı önceliğini bu oyunlara vermektedir.
Peki bu yazılımlar ile neler yapılabilir;
  1. Oyun oynarken arka planda internetinizi sömüren uygulamaların kullandığı bant genişliğini görebilir ve bu uygulamaları kapatabilirsiniz.
  2. Wi-Fi ya da kablolu bağlantınızın veri akışını anlık olarak takip edebilirsiniz.
  3. Ağ bağlantınız ve ağ geçidi ile ilgili tüm bilgileri görebilirsiniz.
Her iki yazılımda ağ bağlantınızı en detaylı şekilde izleyip kontrol etmenizi sağlıyor. Ayrıca otomatik olarak düzenleyerek, veri aktarımını oyunlarda daha düşük ping süreleri alacağınız şekilde düzenliyor. Bu sayede ortalama ping süreleriniz %5 veri aktarım oranlarınız %10 oranında artıyor.
2- Modeme Oldukça Yakın Olun

Eğer Wi-Fi bağlantısı kullanıyorsanız, oyun oynadığınız bilgisayar ile modem arasındaki mesafeyi kısaltmak, internet bağlantınızın gücünü artıracak, bu da ping’inizi azaltacaktır. Çünkü modem ile bilgisayar arasında yer alan duvarlar ve diğer fiziksel engeller modemin sinyal gücünü oldukça çok düşürüyor.
Eğer kablo ile internete bağlanıyorsanız, internet data kablosunun CAT 6 ya da CAT 7 türünde olmasını sağlayın ve kablo mesafesini oldukça kısa tutun. CAT 5, CAT 6 ve CAT 7 kablo türleri için maksimum mesafe 100 metre olarak belirlense de stabil bir veri aktarımı için olabildiğince mesafeyi kısa tutun. Bu kablo türleri hakkında daha detaylı bilgi edinmek için Cat kablo türleri arasında ki farkları açıklamak için hazırladığımız rehbere buradan ulaşabilirsiniz.
Bu adımlar ping sorunlarını tam anlamı ile çözmese de genel olarak bir çok kullanıcının yaptığı hataların başında geliyor.
3- Bilgisayarınız Modeme Mutlaka Kablo İle Bağlansın

Wi-Fi bağlantısı bilgisayarınız ile modem arasında ne kadar her hangi bir engel olmasa da, elektro manyetik sinyallerden, radyo sinyallerinden vs etkilenebilir. Bu yüzden internete, ağ kablosu ile bağlanmak yüksek ping sürelerinin önüne geçmek için atılacak ilk adımdır.
Hang ağ kablosu türünü kullanacağınızı bilmiyorsanız, ağ kablosu türleri hakkında hazırladığımız rehber size bu konuda yardımcı olacaktır.
4- Bilgisayarınızda Internet ile Direkt Bağlantısı Olan Gereksiz Tüm Uygulamaları Kapatın

Yüksek Ping değerleri almak istemediğiniz anda yani çevrimiçi oyuna gireceğiniz zaman bilgisayarınızda açık olan tüm uygulama ve programları kapatın. Her uygulama veya program siz istemeden otomatik güncelleme ya da veri aktarımı yapabilir. Netflix, Youtube ve web tarayıcıları bunların başında geliyor.
Ping-Nas%C4%B1l-D%C3%BC%C5%9F%C3%BCr%C3%BCl%C3%BCr-Gereksiz-Uygulamalar%C4%B1-Kapatma.jpg

Eğer açık tutmak istediğiniz bir uygulama var ise Steam gibi mutlaka otomatik güncellemelerin kapalı olduğundan emin olun.
Kullanmayacağınız uygulamaları Ctrl + Alt + Delete Tuş kombinasyonunu kullanarak Görev Yöneticisi üzerinden kapatabilirsiniz.
Diğer taraftan internet tabanlı olmayan programlar Ping değerlerinizi etkilemeyecek olsa da oyununuzun performansını etkileyebilir.
Bilgisayarınızın konum özelliğini kapatmayı unutmayın…
Son olarak bilgisayarınızın konum bilgisi kısmına değinmek istiyorum. Eğer Windows 10 kullanıyorsanız ve Konum özelliği aktif ise Windows sürekli konumunuzu denetlemek isteyecektir. Sizin oyunda olup olmadığına bakmaksızın. Gerçi bu kontrolü kendine ayrılan portlar üzerinden yapmakta fakat kapatmanız olası bir internet yavaşlamasının az da olsa önüne geçebilir.
Masaüstündeyken Windows 10 Başlat > Ayarlar > Gizlilik > Konum yolunu izleyerek bu özelliği kapatabilirsiniz.
5- İnternete Bağlanan Cihazları Kapatın

%C4%B0nternet-Payla%C5%9F%C4%B1m%C4%B1n%C4%B1-Tamamen-Kapat%C4%B1n.jpg
İnternet Paylaşımını Tamamen Kapatın

İnternete bağlı olan evinizde ne kadar cihaz var ise kapatmanız da fayda var. Siz kendi bilgisayarınızdan tasarruf etmek için bir çok uygulama kapatırken onlar diğer tarafta internetinizi sömürüyor olabilir.
Bu yüzden aynı internet bağlantısını kullandığınız akıllı tv, telefon, ses sistemi, oyun konsolu vs. tüm cihazları kapatın. Mobil cihazlarınız Wi-Fi sistemine bağlandıklarında tüm güncellemeleri otomatik olarak arka planda gerçekleştirir. Bu durumun önüne geçmek içi akıllı telefonunuzu ya uçak moduna alın ya da Wi-Fi bağlantısını kesin.
Eğer evde tek başınıza yaşamıyorsanız bu yazdığımız sizin için sıkıntı olabilir fakat her bir cihaz ekstra yük demektir.
6- Çevrimiçi Oyunlarda Kendi Bölgenize Yakın ve Düşük Ping Değerlerine Sahip Sunucuları Seçin

Online-Oyunlarda-Kendinize-Yak%C4%B1n-Sunucular%C4%B1-Se%C3%A7in.jpg
Online Oyunlarda Kendinize Yakın Sunucuları Seçin

Ülkenizdeki bir sunucuda oyun oynamak, diğer ülkelerin sunucularında oynamaya göre Ping değerinizi önemli ölçüde azaltır. Bir oyuna başlamadan önce toplanma alanında yada oyun lobisinde birkaç dakika daha fazla beklemeniz gerekebilir, ancak daha yüksek performans alacağınız için beklemeye değer.
Eğer kendi oynadığınız oyunun Türkiye içerisinde bir sunucusu bulunmuyorsa, internet üzerinden araştırın ve size en yakın olan sunuculara bağlanın. Sunucular size ne kadar yakın ise Ping değeriniz o kadar düşük olacaktır.




7- Anti-Virüs Programları İle Bilgisayarınızı Koruma Altında Tutun

Virüsler özellikle Ad virüsleri internet bağlantınızı sürekli meşgul edip ping değerlerinizin her an yüksek olmasına sebep olabilir. Veri aktarımını dönem dönem engeller ve oyunlarda “Pocket Lost” dediğimiz veri kaybına sebep olurlar.
Bu noktada yapmanız gereken ilk iş bir virüs programı ile bilgisayarınızı taratmak olmalıdır. Virüs programları bilgisayarınızı yavaşlatabilir. Yani performansınızı düşürebilir. Fakat onları siz oyundayken pasif olacak şekilde ayarlayabilirsiniz.

Ping-nedir-Ping-Nas%C4%B1l-D%C3%BC%C5%9F%C3%BCr%C3%BCl%C3%BCr-Antivir%C3%BCs-Yaz%C4%B1l%C4%B1mlar%C4%B1.jpg

Performans, koruma ve kullanılabilirlik kategorilerinde en iyi antivirüs programları AV-TEST tarafından 2018 yılında yapılan bir test ile belirlendi. 2017 ve 2018 yıllarında performansa en az etki eden yazılım Kaspersky-Lab oldu. Kaspersky’nin ardından Symantec (Norton), Trend Micro, Bitdefender ve Eset geldi. Antivirüs yazılımı seçerken belki bu sıralama dikkatinizi çekebilir.
Bu noktada virüs yazılımları konusunda dikkatinizi çekmek istediğim bir nokta daha var. Bu yazılımlar artık çok daha geniş içeriklere sahipler. Virüs, Malware, Adware, Trojan ve diğer kötü amaçlı yazılımlar sürekli güncelleniyor ve çeşitleniyor. Bu yüzden virüs yazılımları da bu göre evriliyor. Sahip olduğunuz ücretsiz yazılım sadece kötü amaçlı yazılımları tespit edip silebilir fakat önleme konusunda hiç bir görev üstlenmeyebilir ve internet koruması aktif olmayabilir.
Bu yüzden antivirüs yazılımlarını seçerken çok dikkatli olun.
8- Router’ınızı ve Modeminizi Yeniden Başlatın

Modeminizi-Yeniden-Ba%C5%9Flat%C4%B1n.jpg
Modeminizi Yeniden Başlatın

Ağ bağlantınız sürekli aktif ise yani modeminizi hiç kapatmıyorsanız, bir süre sonra siz fark etmeden size sorun yaşatmaya başlayabilir. Güç kablosunu modemden çekin ve ortalama 1 dakika kadar bekleyin. Tekrar güç kablosunu modeme bağlayın ve internetinizin aktifleşmesini bekleyin. Eğer bir Router aracılığı ile internete bağlanıyorsanız internetinizin aktif olması ortalama 2 dakikayı bulacaktır.
Bu uygulama potansiyel ping değerlerinizi düşürecektir.
9- Modeminizi Yenileyin

Asus-Gaming-Modem.jpg
Modeminizi daha profesyonel bir oyuncu modemi ile yenileyebilirsiniz…

Eğer internetinizi bir kampanya dahilinde aldıysanız, muhtemelen öyledir, modeminizi daha kaliteli olanı ile değiştirmenizin vakti gelmiştir.
ISS’lerin sağladıkları ücretsiz modemler anlayacağınız gibi kalitesiz oluyorlar.
Ücretsiz = Kalitesiz
Genel olarak piyasa da çokça bulunan bu modemleri daha kaliteli bir tanesi ile değiştirmelisiniz. Eğer maddi açıdan size sıkıntı çıkartmayacak ise oyuncular için özel olarak tasarlanmış modemleri tercih etmelisiniz. Bu modemler en son teknolojiyi destekleyip özellikle daha düşük internet gecikme sürelerini oyunculara sunuyorlar.

10- Binanızda Veya Evinizde Yer Alan İnternet Girişini Kontrol Edin

Bina-Giri%C5%9Fi-Telefon-Hatlar%C4%B1n%C4%B1-Kontrol-Edin.jpg
Bina Girişinde Yer Alan Telefon Hatlarını Kontrol Edin

Genelde apartmanların ya da evlerin girişlerinde olan telefon hatları pek sağlıklı bir şekilde yapılmıyor. Eski ve kalitesiz kablolar kullanılan yapılarda internet paketiniz ne kadar yüksek olursa olsun, sürekli sorun yaşayacaksınız.
]


Her hangi bir kesinti yaşamasanız bile internet önemli ölçüde düşük olacaktır. Örneğin bir çok kullanıcı ISS’lerden aldığı 16 Mbits Yükleme (Download) hızlarına ulaşamıyor. En belirgin sebeplerinden bir bu alt yapı sorunu.
Eğer bu sorunu çözebilme şansınız var ise mutlaka değerlendirin.
11- Ping Sorunları İçin İnternet Servis Sağlayıcınız (ISS) İle İletişime Geçin

T%C3%BCrkiye-%C4%B0nternet-Servis-Sa%C4%9Flay%C4%B1c%C4%B1lar%C4%B1-ISS.jpg
Türkiye İnternet Servis Sağlayıcıları

Eğer internet ile içli dışlıysanız ve bir kaç defa bile olsa ISS’niz ile iletişime geçtiyseniz, ülkemizde bu durumun ne kadar çok büyük bir sorun olduğunu bilirsiniz.
Fakat bazı durumlarda çözüm yolu ISS’nizden geçiyor olabilir. Belki bazı sorunlar onlardan kaynaklıdır. Aramanızdan sonra sorunlarınız giderilebilir.
12- İnternet Paketinizi Değiştirin

Aslına bakarsanız internet paketlerinin Ping değerleriniz ile bir ilgisi yok. Ama bazı özel paketler için firmalar düşük internet gecikme süreleri vaadinde bulunuyorlar. Ben hiç denemedim yine de sizlerin kulağında olsun diye en son madde olarak eklemek istedim.
Ping Nedir? Ping Nasıl Düşürülür? – Sonuç

Sonuç olarak Ping nedir ve oyunlarda Ping değerlerini düşürmek için neler yapmalıyız sorularını en detaylı şekilde cevapladık. Sizlerde yukarıda listelediğimiz bu çözüm yollarını uygulayarak daha düşük Ping sürelerine sahip olabilirsiniz..





Oyunlarda-Ping-D%C3%BC%C5%9F%C3%BCrme-Ping-Nedir.jpg


Konu Gamesfrm üyeleri için hazırlanmıştır. Ceşitli kaynaklardan bilgiler ile derlenmistir. Alinti yapılması halinde kaynak gösterilmesi önemle rica olunur.​
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

KukLa

Seviye 7
Üye
Katılım
8 Tem 2020
Mesajlar
199
Tepki puanı
3
Teşekkürler pingi düşürdüm
 
Üst