iOS 27 Ne Zaman Çıkacak? Kullanıma Sunulma Tarihi ve Detaylar | Gamesfrm.com
Moderatör Alımları
Reklam Alanı   Reklam Alanı
Meyhane2   Reklam Alanı

iOS 27 Ne Zaman Çıkacak? Kullanıma Sunulma Tarihi ve Detaylar

Eagle

Gelecek Güzel Günler...
Yönetici
Haber Editörü
Grafiker
Apple'ın merakla beklenen yeni işletim sistemi iOS 27, önümüzdeki aylarda iPhone kullanıcılarıyla buluşmaya hazırlanıyor. Her yıl olduğu gibi bu sene de Cupertino merkezli teknoloji devi, mobil işletim sistemine önemli yenilikler getirmeye hazırlanıyor. Peki iOS 27 ne zaman çıkacak, hangi yenilikler gelecek ve hangi iPhone modelleri bu güncellemeyi alacak? İşte tüm detaylar.

iOS 27 Çıkış Tarihi Belli Oldu​

Apple'ın yıllardır sürdürdüğü geleneğe göre, iOS 27 Eylül 2026'da kullanıma sunulacak. Şirket, genellikle yeni iPhone modellerinin lansmanından 1-2 hafta sonra en güncel iOS sürümünü tüm kullanıcılara açıyor.

iPhone 18 serisinin tanıtımının Eylül ayının ikinci haftasında yapılması beklendiğine göre, iOS 27'nin resmi sürümünün Eylül ortası veya sonunda bizlerle buluşacağını söyleyebiliriz. Geçmiş yıllara baktığımızda Apple'ın genelde Eylül ayının 15-20'si arasında bu güncellemeleri yayınladığını görüyoruz.

iOS-27-on-iPhone-17-1.jpg

WWDC 2026'da İlk Tanıtım Yapılacak​

iOS 27'nin resmi tanıtımı ise çok daha erken gerçekleşecek. Apple'ın geleneksel geliştirici konferansı WWDC 2026 (Worldwide Developers Conference) bu yıl 8-12 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek.

Ana sunumun 8 Haziran akşamı Türkiye saatiyle 20:00'de başlaması bekleniyor. Bu etkinlikte iOS 27'nin tüm özellikleri, yenilikleri ve destekleyeceği iPhone modelleri detaylıca açıklanacak. Ancak dikkat edilmesi gereken nokta şu: Haziran ayında sadece tanıtım yapılacak, kullanıma sunulma tarihi yine Eylül olacak.

Beta Süreci Nasıl İşleyecek?​

Tanıtımdan hemen sonra iOS 27 beta 1 sürümü geliştiricilere açılacak. Genel beta programı ise muhtemelen Haziran sonu veya Temmuz başında başlayacak.

Beta kullanıcılar şu avantajlara sahip olacak:

• Yeni özellikleri Eylül'den aylar önce deneyebilme
  • Apple'a geri bildirim gönderme imkanı
  • Güncellemeleri ilk kullanan kişiler arasında olma
Ancak beta sürümlerinin hata içerebileceğini ve günlük kullanım için tam stabil olmayabileceğini unutmamak gerekiyor.

iOS 27'de Beklenen Yenilikler​

Her ne kadar Apple henüz resmi açıklama yapmamış olsa da, teknoloji dünyasından gelen söylentilere göre iOS 27'de şu özellikleri görebiliriz:

Yapay Zeka Entegrasyonları​

Apple Intelligence özelliklerinin daha da geliştirilmesi bekleniyor. Özellikle Siri'nin doğal dil işleme yeteneklerinde ciddi iyileştirmeler ve daha fazla uygulama entegrasyonu gündemde.

Kontrol Merkezi Yenilikleri​

iOS 18'de başlayan özelleştirme seçeneklerinin genişletilmesi ve widget desteğinin artırılması söz konusu olabilir.

Mesajlar Uygulaması Güncellemeleri​

RCS desteğinin geliştirilmesi ve çapraz platform mesajlaşma deneyiminin iyileştirilmesi bekleniyor.

Pil Yönetimi İyileştirmeleri​

Daha akıllı şarj yönetimi ve pil ömrünü uzatan yeni algoritmalar gelebilir.

Hangi iPhone'lar iOS 27 Alacak?​

Apple'ın destek politikasına göre, iOS 27'yi alması beklenen iPhone modelleri şunlar:

• iPhone 18 serisi (yeni)
  • iPhone 17 serisi
  • iPhone 16 serisi
  • iPhone 15 serisi
  • iPhone 14 serisi
  • iPhone 13 serisi
  • iPhone 12 serisi (belirsiz)
iPhone 11 ve öncesi modeller büyük ihtimalle bu güncellemeyi almayacak. Apple genellikle 6-7 yıllık destek sunuyor, bu da iPhone 12'nin kritik noktada olduğunu gösteriyor.

Güncellemeye Nasıl Hazırlanmalı?​

iOS 27 çıktığında sorunsuz bir güncelleme için şimdiden şu adımları atabilirsiniz:

1. Yedekleme Yapın: iCloud veya bilgisayar üzerinden tam yedek alın.

2. Depolama Alanını Kontrol Edin: En az 5-6 GB boş alan olmalı.

3. Uygulamalarınızı Güncelleyin: Eski uygulamalar yeni iOS'la sorun çıkarabilir.

4. Pil Sağlığını Kontrol Edin: %80'in altındaysa Apple servisine gitmeyi düşünün.

Sık Sorulan Sorular (SSS)​

iOS 27 ne zaman çıkacak?
iOS 27'nin Eylül 2026 ortası veya sonunda, iPhone 18 lansmanından 1-2 hafta sonra kullanıma sunulması bekleniyor.

iOS 27 tanıtımı ne zaman yapılacak?
8 Haziran 2026 tarihinde düzenlenecek WWDC 2026 etkinliğinde tanıtılacak.

Hangi iPhone'lar iOS 27 güncellemesini alacak?
iPhone 13 ve sonrası kesin alacak. iPhone 12 için belirsizlik var. iPhone 11 ve öncesi modeller almayacak.

iOS 27 beta sürümü ne zaman gelecek?
İlk geliştirici beta'sı 8 Haziran'da, genel beta ise Haziran sonu veya Temmuz başında yayınlanacak.

iOS 27'de hangi yenilikler olacak?
Yapay zeka iyileştirmeleri, Kontrol Merkezi güncellemeleri, gelişmiş RCS desteği ve pil yönetimi iyileştirmeleri bekleniyor.

Beta sürümünü günlük kullanım için yüklemeli miyim?
Hayır, beta sürümleri test amaçlıdır ve hatalar içerebilir. Ana cihazınıza yüklenmesi önerilmez.

iOS 27 güncellemesi ücretsiz mi olacak?
Evet, tüm uyumlu iPhone modelleri için tamamen ücretsiz olacak.

Güncelleme ne kadar sürecek?
İnternet hızınıza bağlı olarak indirme 10-30 dakika, kurulum 15-20 dakika sürebilir.

Franco

Seviye 3
Üye
Sonunda! iOS 26'da gelen yapay zeka özellikleri çok eksikti, umarım iOS 27'de Siri gerçekten kullanılabilir hale gelir. Haziran'ı bekliyoruz

Anka

Seviye 11
Üye
Eylül ayına kadar çok var ya... Beta'yı deneyeceğim ben, ne kadar hatalı olsa da yeni özellikleri görmek istiyorum.

muhendis333

Seviye 9
Üye
Eylül ayına kadar çok var ya... Beta'yı deneyeceğim ben, ne kadar hatalı olsa da yeni özellikleri görmek istiyorum.
Sakın ana telefonuna yükleme kardeşim! Geçen sene iOS 25 beta'yı yükledim, pil 4 saatte bitti. Yan telefonda test et.

EfsaneKraL

Seviye 7
Üye
Ben iPhone 11 kullanıyorum, anladığım kadarıyla bu güncellemeyi alamayacağım :(

Ned Stark

Seviye 10
Üye
Her sene aynı heyecan, aynı hayal kırıklığı :D Umarım bu sefer gerçekten kullanışlı yenilikler gelir.