Gizli Numara Açma ve Kapatma İşlemleri Nasıl Yapılır? | Gamesfrm.com
 

Gizli Numara Açma ve Kapatma İşlemleri Nasıl Yapılır?

RuLing

İşsiz Moderatör
Yönetici
Haber Editörü
Sosyal Editör
Katılım
28 May 2018
Mesajlar
3,895
Tepki puanı
221
Konum
Diyarbakır
Bu makalemizde sizlere Turkcell, Vodafone, Türk Telekom gibi operatörlerde hattınızı gizli numaraya nasıl açıp kapatacağınızı detaylı olarak anlattık. Detaylar makalemizde…

Turkcell, Vodafone, Türk Telekom gizli numara açma ve kapatma işlemleri, gizli numaradan çağrı almak isteyen ya da istemeyen operatör kullanıcılarının gerçekleştirdiği bir işlemdir. Bu işlemin yapılabilmesi için farklı yollar uygulanabilmektedir fakat her bir operatör kullanıcısı için farklı yollar bulunmaktadır.

Operatör olarak Turkcell kullanan kişilerin gizli numara açma ve kapatma işlemleri için 532 olan müşteri hizmetleri numarasını araması gerekmektedir. Bu numara aranarak ve müşteri hizmetlerine gizli numaradan gelen çağrıyı engelleme ya da açma işlemi yapılabilmektedir.

Ayrıca Turkcell hat kullanan kişiler, arama bölümünde *253# yaparak anlık olarak gelen gizli aramaları engelleyebilmektedir. Engellemenin kaldırılması için ise #253# yapılmalıdır. Müşteri hizmetlerini aramak dâhil, gerçekleştirilecek olan tüm işlemler ücretsizdir. Vodafone’nun müşterilerine sağladığı bu SMS hizmeti, müşteri hizmetleri servisi gibi tamamen ücretsizdir.

Vodafone Gizli Numara Açma ve Engelleme
Vodafone operatörü kullanıcıları da gizli numaralardan gelen çağrıları aktifleştirme ya da pasif konuma getirme işlemlerini kolaylıkla yapabilmektedir. Bunun için Vodafone kullanıcılarının müşteri hizmetlerini araması ya da SMS atması gerekmektedir. Gizli numaralardan gelen çağrının engellenmesi için SMS bölümüne GIZLI KAPAT yazılmalı ve mesaj 7046’ya mesaj atılmalıdır. Yine aynı şekilde engellemenin açılması için GIZLI AC yazılmalı 7046’ya SMS gönderilmelidir.

Türk Telekom’da kullanıcılarına gizli numara arama engelleme ve açma hizmetini sunmaktadır. Türk Telekom kullanıcılarının gizli numaralardan çağrı almak istememesi durumunda müşteri hizmetleri aranabilmektedir. Müşteri hizmetlerinden destek alınabileceği gibi telefonun arama bölümüne *100# yazılıp arama tuşuna basılmasıyla da hizmet alınabilinmektedir. Ayrıca bu işlem için Türk Telekom’un online işlemleri de kullanılabilmektedir.

Görüldüğü gibi Turkcell, Vodafone, Türk Telekom gizli numara açma ve kapatma işlemleri tüm operatörlerden ücretsiz olarak yapılabilmektedir.
 
Üst