-
Öne çıkan
Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO), rekabetçi ruhu ve hızlı oyun temposu ile milyonlarca oyuncunun vazgeçilmezi olmuş bir yapım. Ancak oyunda bulunan kan efektleri kimi zaman oyuncular için dikkat dağıtıcı bir unsur haline gelebiliyor. Bu noktada devreye CS:GO kan silme kodu giriyor.
Bu yazıda CS:GO’da kan efektlerini nasıl kapatabileceğinizi, hangi komutları kullanmanız gerektiğini ve bu ayarları nasıl özelleştirebileceğinizi adım adım anlattım.
Kan silme kodu sayesinde:
violence_hblood 1
yazmanız yeterli olacaktır. Böylece oyun eski haline döner.
Bunun için konsola şu komutu yazın:
bind shift "toggle violence_hblood 0 1"
Böylece Shift tuşu her kullanıldığında kan efektleri açık/kapalı olarak değişecektir. Bu özellik, özellikle sessiz yürürken (walk) aynı anda ekranın temiz kalmasını isteyen oyuncular için oldukça faydalıdır.
CS:GO’nun günümüzde hâlâ popüler olmasının en büyük sebebi ise hem rekabetçi arenası hem de Valve’ın sürekli güncellemelerle oyunu desteklemesidir.
Bu yazıda CS:GO’da kan efektlerini nasıl kapatabileceğinizi, hangi komutları kullanmanız gerektiğini ve bu ayarları nasıl özelleştirebileceğinizi adım adım anlattım.
CS:GO Kan Silme Kodu Ne İşe Yarar?
CS:GO’daki kan efektleri, oyun atmosferini güçlendirse de bazı oyuncular için görüşü zorlaştıran bir unsur olabilir. Özellikle rekabetçi maçlarda rakibinizi daha net görmek, tepki sürenizi hızlandırabilir.Kan silme kodu sayesinde:
- Harita üzerindeki kan lekeleri ortadan kalkar.
- Görsel kirlilik azalır ve oyun daha temiz görünür.
- Rakip oyuncular daha kolay fark edilir.
CS:GO Kan Silme Kodu Nasıl Yazılır?
Kan efektlerini kapatmak için öncelikle geliştirici konsolunu açmanız gerekiyor.- Oyun menüsünden Ayarlar (Settings) → Klavye/Fare (Keyboard/Mouse) bölümüne girin.
- Burada Geliştirici Konsolunu Etkinleştir (Enable Developer Console) seçeneğini açın.
- Konsolu açmak için klavyeden é veya ~ tuşuna basın.
- sv_cheats 1 → Hile komutlarını aktifleştirir.
- violence_hblood 0 → Kan efektlerini kapatır.
Kan Efektlerini Geri Açmak
Eğer tekrar kan efektlerini görmek isterseniz konsola:violence_hblood 1
yazmanız yeterli olacaktır. Böylece oyun eski haline döner.
CS:GO Kan Silme Kodu Shift ile Kullanma
Sadece kanı kapatmak değil, bunu tuş atamasıyla hızlıca kontrol etmek de mümkün. Örneğin Shift tuşuna bastığınızda kan efektlerini açıp kapatabilirsiniz.Bunun için konsola şu komutu yazın:
bind shift "toggle violence_hblood 0 1"
Böylece Shift tuşu her kullanıldığında kan efektleri açık/kapalı olarak değişecektir. Bu özellik, özellikle sessiz yürürken (walk) aynı anda ekranın temiz kalmasını isteyen oyuncular için oldukça faydalıdır.
CS:GO Hakkında Kısa Bilgi
2012’de piyasaya sürülen Counter-Strike: Global Offensive, Valve tarafından geliştirilen ve dünya çapında en çok oynanan FPS oyunlarından biridir. Teröristler ve Anti-Teröristler arasında geçen mücadelede strateji, refleks ve takım oyunu ön plandadır.CS:GO’nun günümüzde hâlâ popüler olmasının en büyük sebebi ise hem rekabetçi arenası hem de Valve’ın sürekli güncellemelerle oyunu desteklemesidir.