Conqueror's Blade Kıtalar Arası Eşleşmeler Çok Yakında | Gamesfrm.com
 

Conqueror's Blade Kıtalar Arası Eşleşmeler Çok Yakında

RuLing

İşsiz Moderatör
Yönetici
Haber Editörü
Sosyal Editör
Katılım
28 May 2018
Mesajlar
3,895
Tepki puanı
221
Konum
Diyarbakır
Conqueror's Blade'in çıkışından beri dünyanın her yanından oyuncularla karşılaşmanın tek sunucuda eşleşme ve sunucular-arası eşleşme gibi farklı yollarını sunduk. Böylece daha çok oyuncu muharebelere katılıp çarpışabiliyor ve küresel bir platformda hünerlerini sergileyebiliyor.

Conqueror’s Blade: Paragons'ta bir dönüm noktası daha yaşanmıştı: NA-SA Kuşatması modunda Kuzey ve Güney Amerika sunucularımız arasında eşleşilebiliyor.

Conqueror’s Blade dünyanın her yanından oyuncularla devasa boyutta muharebeler sunabilme hedefine ulaşmak için adımlar atmayı sürdürüyor. Yakında Avrupa, Kuzey Amerika ve Güney Amerika'yı birleştiren bir eşleşme modu (kıtalar-arası eşleşme) sürme gururunu yaşayacağız. Gerçekten küresel çapta bir muharebe hayalimizi hayata geçirmek için ilk teşebbüsümüz olacak bu.

Test Tarihleri

Bu hafta başlayacak Kıtalar-Arası Eşleşme testleri şu günlerde yapılacak:

24 Haziran Cuma

14:00 - 16:00 (CEST) / 08:00 - 10:00 (EDT)
20:00 - 22:00 (CEST) / 14:00 - 16:00 (EDT)

25 Haziran Cumartesi

14:00 - 16:00 (CEST) / 08:00 - 10:00 (EDT)
21:00 - 23:00 (CEST) / 15:00 - 17:00 (EDT)

26 Haziran Pazar

14:00 - 16:00 (CEST) / 08:00 - 10:00 (EDT)
20:00 - 22:00 (CEST) / 14:00 - 16:00 (EDT)


Kıtalar-arası eşleşme bize neler sunacak?
15x15'lik muharebeleriyle özgün bir PvP oyunu olan Conqueror's Blade halihazırda oldukça heyecanlı bir oyun. Ne var ki her maç için toplanması gereken oyuncu sayısı başlı başına bir zorluk teşkil ediyor. Kıtalar-arası eşleşme sürüldükten sonra tek bir eşleşme havuzunda daha çok oyuncunun bir araya gelmesiyle eşleşme şu açılardan gelişecek:
Bekleme süresi düşecek
Eşleşmeli maçlardaki tarafların ustalık farkı azalacak
Sınırlı süreli etkinliklerdeki katılım artacak
Muharebelerde farklı bölgelerden gelen ve farklı oyun tarzları olanlar çarpışabilecek.
Aşılması Gereken Pürüzler
Şu anda tüm oyun modlarında kıtalar-arası eşleşmeyi mümkün kılacak teknoloji üzerinde çalışıyoruz. Yakın gelecekte hazır olabilir.

En başat ve en can alıcı zorluk gecikme sürelerini düşürmek. En kusursuz koşullarda bile farklı kıtalarda bulunan sunucular arasında gecikme yaşanıyor. İkincisi de bağlantı durumu ülkeler, bölgeler ve internet servis sağlayıcılarına bağlı olduğu için paket kayıpları ve yüksek gecikme süreleri yaşanabilmesi.

Bu sorunları çözmek için birden çok yönden optimizasyonlar planlıyoruz.
Network düğümü seçimi: Büyük bulut hizmet sağlayıcılarının düğümlerini kıyaslayıp, farklı bölgelerde düşük gecikme süresi ve yüksek veri hacmi olan sunucuları seçeceğiz.
Eşleşme optimizasyonu: Eşleşme kıtalar-arası aramaya geçmeden önce oyuncunun bölgesinde arama yapacak. Algoritmamızı bağlanılan yerin yakınında bulunan oyuncularla eşleme ihtimalini yükseltecek şekilde ayarlayacağız. Böylece daha düşük gecikme süreleri, daha hızlı eşleşmeler ve daha zevkli muharebeler yaşanacak.
Network kullanımı optimizasyonu: Muharebeler sırasında alınan ve gönderilen veri miktarını azaltmak için elimizden geleni yapacağız. Network bilgisinin gönderilme sayısını düşüreceğiz. Eskiden on ila on iki kere gönderilip alınması gereken bazı şeyler artık sadece bir iki kere gönderilip alınacak. Böylece paket kaybı ihtimali düşecek.

Farklı ülkelerden, bölgelerden ve internet servis sağlayıcılarından yapılan bağlantıların etkisini azaltmak için mümkün olduğunca özel hatlar kullanmaya çalışacak ve bunun sonuçlarını yakından takip edeceğiz. Sunucu sorunu yaşarsanız destek ekimizle temasa geçerek bize bildirmeyi unutmayın!
Saat Farkları & Etkinlikler
Güney Amerika, Kuzey Amerika ve Avrupa birden çok saat dilimi içeriyor. Tüm kıtalardan oyuncular birlikte oynayacağı ve bölgeye göre yoğun saatler değişeceği için etkinliklerde de değişiklik yapacağız.

Her zaman erişime açık olan oyun modlarına da kıtalar-arası eşleşme getirmeye öncelik vereceğiz. İstikrarlı bir deneyim sunduğuna emin olduğumuzda yavaş yavaş sınırlı süreli etkinliklere de getireceğiz.

Sınırlı süreli etkinliklerde de farklı saat dilimlerini kapsamak için etkinlik sürelerini genişletirken her zamanki haftalık etkinliklerin aynı kalmasını sağlamaya öncelik vereceğiz.
Epik Doktrin Değişiklikleri
Üç kıtadaki sunucularda oyun içeriklerinde farklılar olması, birleşik bir eşleşme sistemi oluşturma hedefimize ulaşmakta büyük engel teşkil ediyor.

En büyük farklılık Epik Liderlik Doktrini. Bu doktrin Güney Amerika sunucularında var ama Kuzey Amerika ve Avrupa sunucularında yok. Bunu kuşanan birimlerin liderlik koşulu %16 azalıyor.

Bu kıtalardaki oyuncuların eşit bir deneyim yaşaması için, oyuncuların bugüne dek harcadığı zamanı da dikkate alarak Epik Liderlik Doktrinini Kuzey Amerika ve Avrupa sunucularında da erişime açmaya karar verdik. Bunun sonucunda iki bölgenin sunucularındaki birim düzenlerine bir dizi değişiklik gelerek yeni bir deneyim ortaya çıkacak.

Kıtalar-arası eşleşme sürülene kadarki birkaç hafta boyunca Discord üzerinden Epik Liderlik Doktrinine dair görüşlerinizi öğrenmek de istiyoruz.
Çıkış Bilgisi
Gecikme süreleri ve saat dilimleri konusunda şunları hedefliyoruz:

Güney ve Kuzey Amerika Sunucuları:
Kıtalar-arası eşleşme, kalıcı olarak erişimde olan tüm oyun modlarındaki tek sunuculu ve sunucular-arası eşleşmenin yerini alacak.
Tek sunuculu ve sunucular-arası eşleşme, şimdilik Rütbeli Muharebelerde ve sınırlı süreli etkinliklerde kalacak. Buralarda kıtalar-arası eşleşme daha sonra devreye girecek.

Avrupa Sunucuları:
Kıtalar-arası eşleşme, kalıcı olarak erişimde olan tüm oyun modlarındaki tek sunuculu ve sunucular-arası eşleşmenin yerini alacak.
Tek sunuculu ve sunucular-arası eşleşme, şimdilik Rütbeli Muharebelerde ve sınırlı süreli etkinliklerde kalacak. Buralarda kıtalar-arası eşleşme daha sonra devreye girecek.
Avrupa sunucularındaki oyuncuların kullanabilmesi için Kuşatma Muharebesinde fazladan bir sunucular-arası eşleşme girişi bırakacağız. Bu oyun sunucuları Avrupa'da bulundukları için gecikme süresi açısından daha iyi durumdalar.
Avrupa sunucularındaki oyuncular, gecikme süreleri ve tercihlerine göre kıtalar-arası eşleşme ile sunucular-arası eşleşme arasından birini seçebilecek.

Kıtalar-arası eşleşme sistemini geliştirmek için sıkı bir çalışma yürüteceğiz. Böylece her oyuncu için networklerine göre düşük gecikme süreli sunucu düğümleri dinamik olarak seçilecek. Her oyuncunun en düşük gecikme süreli sunucularda eşleşme deneyimi yaşamasını istiyoruz.
 
Üst