Call of Duty Mobile Hataları ve Çözümleri 2020 | Gamesfrm.com
 

Call of Duty Mobile Hataları ve Çözümleri 2020

mnLy

Moderatör
Moderatör
Katılım
3 Eki 2018
Mesajlar
1,589
Tepki puanı
42
Call of Duty Mobile hataları son zamanlarda oyuncular için büyük bir problem olmaya başladı. Yayınlandığı günden itibaren büyük ilgi gören ve milyonlarca kişi tarafından indirilen oyun, etkileyici grafikleri ve oynanışı dışında hataları ile de çok konuşuluyor. Biz de oyunda yaşadığı hataları bir türlü çözemeyen oyuncular için muhtemel hataları ve nasıl çözüldüklerini açıkladık.

CoD Mobile Hataları
CoD Mobile’da hatalar genel olarak kodlar ile tarif ediliyor. Ancak bunun dışında telefon ısınması, oyunun hiç açılmaması veya donması gibi hata kodu olmayan genel hatalar da olabiliyor. Oyun ilk kez yayınlandığı zaman bu tarz hatalar aslında daha fazla oluyordu. Şimdilerde kodlara sahip hatalar dışında genel hatalar çok fazla görülüyor. Bu sorunların baş kahramanı ise genelde telefonlar oluyor. Peki gerçekten bu sorunların çözümü nasıl? Sizi daha fazla meraklandırmadan hemen sorunlar ve çözümlerine beraber bakalım.

call of duty mobile hile
Oyundaki hataların büyük bir çoğunluğu aynı sebeplerden yaşanıyor.
Telefon Isınması
Bu sorunun cevabı aslında çok basit. Call of Duty Mobile oynarken telefonunuz ısınıyorsa bu telefon özelliklerinin oyun için yeterli olmadığı anlamına geliyor. Yani yeni bir telefon almayı düşünmeye hemen başlasanız iyi olabilir. Bunun dışında aslında grafik ayarlarını düşüşerek de bu sorundan bir nebze de olsa kurtulma şansınız var. Bir maça girmeden önce oyun içi ayarlar bölümünden, grafik ayarlarını düşürmeyi deneyin. Sorun çözülmezse, az önce dediğimiz gibi yeni bir telefon almanın zamanı geldi demek oluyor. Bunun yerine yazımızın sonunda da anlatacağımız yöntemi deneyebilirsiniz.

Bu durum üzerinde durulması gereken bir konu. Arkadaşlarınız arasında “telefona bak, nasıl ısındı” diye şakalar yapabilirsiniz. Ancak bu durum telefonunuza büyük zararlar verebilir. Öncelikle telefonları patlatan bataryanın şişmesine neden olabilir. Bunun dışında telefonda performans kaybına yol açabilir ve pil ömrünü çok kısa sürede kısaltabilir. Bu nedenle telefonunun ısınmasını ciddiye alsanız iyi olur.

call of duty mobile
Oyunda donmalar yetersiz depolama alanından kaynaklanıyor.
Donma Hatası
Oyuncuların en çok karşılaştığı sorunların başında oyunun donması geliyor. Oynarken, menüdeyken ve hatta tam oyun açılırken birçok kez donma sorunuyla karşılaşmış olabilirsiniz. Bu durum en çok yetersiz depolama alanına sahip oyuncularda yaşanıyor. Telefonda oyun verisini depolayacak bir alan kalmadığı için oyun donuyor ve kapanıyor. Bunun çözümü ise çok basit. Oyuna girmeden önce, her seferinde oyun verilerini telefondaki ayarlar menüsünden temizlemek. Böylece birkaç saat için yeterli olacak bir alana sahip olabilirsiniz. Ancak bu durum her oyuna girişinizde hesabınızı yeniden girmenizi de gerektirebilir. Telefonunuzu zorlamamak için bilgisayardan oynamayı da deneyebilirsiniz.

call of duty mobile indir
Bağlantı kopmalarını önlemek için bazı tedbirler almalısınız.
Bağlantı Kopması
Maçın en heyecanlı anında bağlantının aniden kopması çok sinir bozucu olmalı. Üstelik bunun sebebini öğrenince daha da çok sinirlenebilirsiniz. Çünkü aslında çok basit bir hatadan dolayı bu durum gerçekleşiyor. Özellikle oyuna WiFi ile bağlanan oyuncular da genellikle görülüyor. Bunun nedeni de WiFi sinyalinin anlık kesintiye uğraması. Yani normalde internette gezinirken başınıza gelse asla fark etmeyeceğiniz bir durumdan dolayı, maçın en güzel anında bağlantınız kopabilir. Bu nedenle WiFi sinyaline yakın bir yerde olduğunuzdan emin olmalısınız. Bunun dışında internetin az çektiği yerlerde de aynı sorunu yaşamanız muhtemel. Bunun dışında yaşanan tüm bağlantı kopmaları genellikle oyun sunucuları ile alakalı oluyor. Tüm bu sorunlardan kurtulmak için şimdi anlatacağımız yöntemi deneyebilirsiniz.

call of duty mobile pc
Tüm bu sorunlardan kurtulmanın bir yolu var.
Bilgisayardan Oynamak
Mobil dünyanın dinamiği nedeniyle birçok hata meydana gelebiliyor. Bunun dışında şarj ve internet sorunundan bahsetmek istemiyoruz bile. Tüm bu sorunları bir kenara atarak bilgisayardan oynamaya başlayabilirsiniz. Bunun için öncelikle tamamen ücretsiz ve güvenilir olan BlueStacks’i resmi internet sitesinden indiriyoruz. Kurulumdan sonra içerisinde yüklü olarak gelen Google Play Store’a, Google hesabımızla giriş yapıyoruz. Son olarak Call of Duty Mobile indirmek kalıyor. İndirmeden sonra oyun otomatik olarak kurulacak ve oynamaya başlayabilirsiniz.

Mobilde yaşanan sorunların birçoğu bilgisayardan oynarken yaşanmıyor. Bu nedenle güvenilir bir oyun için bilgisayardan oynamak, size hem keyif verecek hem de oynanışı kolaylaştıracak. Çünkü BlueStacks sayesinde oyunu klavye ve fare ile oynayabilirsiniz. Böylece maçlarda diğer oyunculara karşı büyük bir avantaj elde edebilirsiniz.

CoD Mobile hataları ve çözümleri içeriğimizin sonuna geldik. Sizin yaşadığınız farklı sorunlar olursa bize ulaşmayı unutmayın. Elimizden geldiğince sorunların çözümü konusunda yardımcı olmak isteriz. Ayrıca yepyeni rehberlerimizden haberiniz olması için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.
 
Üst